FAPTUL DIVERS

4 octombrie 2023 21:150 comments

NU ZICI CA PUTIN, AJUNGI LA INCHISOARE!

Curtea de la Moscova a condamnat-o pe jurnalista Marina Ovsianikova, care a protestat în direct pe postul național de televiziune din Rusia împotriva invaziei rusești în Ucraina, la opt ani și jumătate de închisoare.Jurnalista de 45 de ani, care a fost judecată în lipsă, a fost găsită vinovată pentru „difuzarea de informații false cu bună știință” despre forțele armate ruse.
Ea a fugit din Rusia împreună cu fiica ei anul trecut, după ce a scăpat din arestul la domiciliu. Ea a spus că acuzațiile care i se adus sunt „absurde”.Marina Ovsianikova fusese plasată în arest la domiciliu din august trecut, fiind acuzată de distribuirea de informații false despre forțele armate ruse, o acuzație care după lansarea invaziei ruse în Ucraina poate fi pedepsită cu până la 10 ani închisoare.Rusia a invadat total Ucraina pe 24 februarie 2022, dar legislația rusească, adoptată între timp, consideră ilegală numirea invaziei, pe care Kremlinul o numește „operațiune specială”. O lege semnată de Putin în martie prevede pedepse lungi cu închisoare pentru distribuirea de „informații false” despre așa-zisa „operațiune militară specială”.De altfel, în primele zile ale invaziei, când a protestat Ovsianikova, autoritățile de la Moscova nici nu recunoșteau că trupele țara vecină ar fi bombardată de Rusia. Propagandiștii canalului rus de televiziune transmiteau imagini video false de la camerele de stradă din Ucraina care arătau că țara nu ar fi atacată și bombardată. Doamne, ce si-ar dori si Ciolacu sa poata face asta!Nu, nu sa ajunga la inchisoare!

SALARIUL MINIM CRESTE CU MINIMUL POSIBIL!

Firmele sunt nemulțumite de majorarea salariului minim de pe o zi pe alta, programată de obicei la începutul anului. În plus, în ziua deciziei, dinspre guvern au venit trei cifre diferite cu privire la creșterea netă. Amânare pentru angajații din construcții și agricultură: ar fi pierdut bani.De duminică, 1 octombrie, salariul minim brut se majorează cu 10%, de la 3.000 la 3.300 de lei, fără indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, potrivit Hotărârii adoptate joi de Guvern.Peste 1,86 milioane de salariați, cei mai mulți din transporturi, comerț și IMM-uri, adică aproximativ o treime dintre angajații din România, vor beneficia direct de majorarea cu 300 de lei a salariului minim brut.„Ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în anul 2024, pe care o vom discuta, evident, cu partenerii sociali”, declara premierul Marcel Ciolacu în ședința de joi.Aceeași majorare, trei cifre diferite În cifre nete, creșterea de 10% înseamnă un salariu de 2.079 lei pe lună (aproape 420 de euro), față de 1.898 lei cât era până acum, spune Ministerul Muncii într-un comunicat.Precizarea cu privire la majorarea netă cu 181 de lei (aproximativ 36 de euro) a venit după ce, dinspre Executiv, au fost înaintate trei sume diferite pentru salariul minim net.Ministrul Muncii a transmis în primă fază, pe surse, o creștere cu 98 de lei pe lună (aproape 20 de euro).Ministerul Finanțelor dădea o creștere de numai 83 de lei (peste 16 euro), pentru ca purtătorul de cuvânt al guvernului să vină într-un final cu aceeași sumă stabilită de Ministerul Muncii prin comunicat: 181 de lei.Bun si asa! Dela oaia stearpa, te multumesti cu blana, de la omul dracu’ iei ce-ti da!

DROGATI-VA CAT MAI PUTETI! IOHANNIS IA MASURI!

Consumul de droguri și alte substanțe stupefiante de către tineri și elevi va fi unul dintre subiectele discutate în CSAT. Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 12 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni.Potrivit Adminitrației Prezidențiale, trei subiecte sunt incluse pe ordinea de zi. Primul este cel legat de consumul de droguri și stupefiante în rândul tinerilor, considerat risc major la adresa siguranței individuale și naționale.Gata, in cateva zile in tara n-o sa mai gasesti picior de drogat , iar droguri vor mai fi doar cat praful de pe toba!

FMI FACE ORDINE!

E un pas important pentru reducerea deficitului bugetar, dar e nevoie de mai multe reforme pentru creșterea veniturilor. Reprezentanții FMI critică unele măsuri: „taxa pe cifra de afaceri este o povară suplimentară”.Reprezentanții FMI s-au întâlnit . i Economie. Șeful misiunii FMI în România, Jan Kees Martijn, spune că pachetul fiscal este „un pas important în direcția corectă, dar că este nevoie și de alte reforme”.Politica fiscală trebuie să fie mai predictibilă, spune oficialul FMIReprezentanții FMI critică unele măsuri: „taxa pe cifra de afaceri este o povară suplimentară pentru unele companii.O altă concluzie este că România trebuie să se lucreze mai mult în eliminarea excepțiilor fiscale și să pună accent pe reforma ANAF.astăzi cu șeful Guvernului Marcel Ciolacu și cu miniștrii de la Finanțe, Fonduri EuropeneCa o tara libera ce suntem, vom dansa dupa cum ne canta FMI!

SOSOACA II SUFLA IN SPATE LUI SIMION!

Un sondaj Avangarde făcut la comanda PSD arată că dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri la europarlamentare, PSD ar fi votat de 31% dintre cei chestionați, în timp ce PNL are 21% de procente și este urmat la mică distanță de AUR, cu 19%. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European dvs cu cine ați vota”, dintre cei 71% care au indicat spre un partid politic, 31% ar vota PSD. Pe locul al doilea ar fi PNL, cu 21%, urmat de AUR, cu 19%. De asemenea USR ar fi votat de 13% , UDMR 5% iar partidul condus de Diana Șoșoacă ar înregistra tot un procent de 5%, ceea ce înseamnă că ar depăși pragul electoral și ar intra în Parlamentul European. PMP este cotat la 3%, în timp ce Pro România și Forța Dreptei sunt cotate la 1%.Bravo, Sosoaca! Toate scandalurile pe care le-ai facut n-au fost in zadar!

CUM TI-AI APRINDE TIGARA, PUTIN DA CU NUCLEARA!

Margarita Simonian, șefa postului Russia Today, a declanșat un val de critici împotriva sa în Rusia după ce a propus detonarea unei bombe nucleare deasupra Siberiei, relatează The Moscow Times.Ea a făcut comentariul în timpul unui monolog de 8 minute pe care l-a înregistrat și publicat în urmă cu o zi pe pagina sa de „X”, fostul Twitter, vorbind la un moment dat despre faptul că victoria asupra Ucrainei nu va putea fi obținută atât de „ușor și fără durere” precum anexarea ilegală a Crimeii în 2014.Potrivit Newsweek, Simonian a spus că „un ultimatum nuclear” adresat Occidentului „devine inevitabil” deoarece „ei nu vor da înapoi până când vor simți multă durere”.Șefa Russia Today l-a citat pe Vladimir Jirinovski, răposatul politician rus ultranaționalist, care militase pentru o „lovitură împotriva Washingtonului”. Însă ea a spus că lovirea unuia dintre partenerii Rusiei cu o bombă nucleară, un laitmotiv al propagandiștilor ruși, nu este necesară.Simonian a propus în schimb ca Rusia să detoneze o armă termonucleară „la câteva sute de kilometri deasupra propriului nostru teritoriu, undeva în Siberia”, susținând că o astfel de explozie nucleară nu îi va afecta pe cei de la sol.Ea a justificat o astfel de mutare prin faptul că va „distruge toate comunicațiile radio” și afecta sateliții și telefoanele mobile, ceea ce ar face ca întreaga lume „să se întoarcă în 1993”, o perioadă descrisă de Simonian ca fiind „minunată”.„Opțiunea există și este cea mai umană”, a subliniat ea cu privire la măsura pe care a propus-o.N-o mai lasat pe proasta sa vorbeasca! Ii da idei lui Putin!

CUGETARI

”Apa cea mai limpede poate face noroi.” Proverb francez

”Nu tot ce vine de la vaca e unt.” Proverb englez

“Defectele spiritului se accentueaza cand imbatranim, ca si cele ale fetei.” La Rochefoucauld

”Si cainele de rasa are purici.” Proverb rusesc

”Si floarea cea mai alba are umbra sa.” Proverb unguresc

“Ne marturisim defectele mici numai pentru a-i convinge pe ceilalti ca nu avem defecte mari.” La Rochefoucauld

”E mai folositor sa cunosti calitatile dusmanului, decat defectele lui.” Proverb chinezesc

“Cine vrea un cal fara defecte trebuie sa mearga pe jos.” Proverb francez

“Daca nu am avea defecte, nu ne-ar face atata placere sa le observam pe ale altora.” La Rochefoucauld

“Cocosatul nu-si vede cocoasa lui, dar o vede pe a altuia.” Proverb francez

“In tara orbilor cel cu un ochi e imparat.” Proverb romanesc

“Intre orbi domneste cel ce priveste crucis.”  (“Inter caecos regnat strabus”) Proverb latin

“Nu e vinovata oglinda ca ti-e stramba fata.” Proverb rusesc

“Dragostea este oarba, dar casatoria indreapta acest defect.” Proverb normand

“Timiditatea este un defect al oamenilor mari; tupeul este un defect al oamenilor mici.” Maurice Coyaud

”Nimic nu e mai scump decat ceea ce primesti pe gratis.” Proverb japonez

”Nu e greu sa fii darnic azi. Greu este sa nu regreti maine.” Jules Renard

“Parfumul ramane intotdeauna in mana ce daruieste trandafirul.” Autor necunoscut

“Niciodata darnicia nu aduce saracia.” Mircea Patruica

“Ajunge cel mai sus cel care il ajuta pe altul sa urce.” Zig Ziglar

“Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim.” Douglas M. Lawson

“Darul nu dupa marime ci dupa dragoste se pretuieste.” Proverb romanesc

“Ceea ce numim generozitate nu este altceva decat vanitatea de a da, care ne place mai mult decat ceea ce dam.” La Rochefoucauld

“Generozitatea nu inseamna a da mult, ci a da atunci cand trebuie.” Autor necunoscut

“Cel care da nu trebuie sa-si aduca aminte, iar cel care primeste nu trebuie sa uite.” Talmud

“Darnicia nu inseamna a da intotdeauna, ci a da cand trebuie.” Proverb francez

“Cine da la timp, da de doua ori.” Ivan Krilov

“Risipitorii ne par generosi cand ne fac daruri.” Valeriu Butulescu

Cuvintele au o forta mai mare decat o bomba atomica, de aceea manuiti-le cu grija.” Autor necunoscut

“Incearca sa definesti nimicul. Vei avea nevoie de multe cuvinte.” Valeriu Butulescu

“Singurul lucru pe care il poti da si il poti tine in acelasi timp este cuvantul dat.” Autor necunoscut

“Un orator care vorbeste prea mult este ca o pendula care ar bate la fiecare minut.” Royer-Collard

“In viata de rugaciune este mai bine sa ai inima plina chiar daca nu ai cuvinte, decat sa ai cuvinte si inima sa-ti fie goala. John Bunyan

“Sa lasam posteritatii cuvinte, nu vorbe.” Vasile Ghica

“Oamenii se folosesc de cuvinte doar pentru a-si ascunde gandurile.” Voltaire

“Toti oamenii se aseamana prin cuvinte. Numai faptele ii deosebesc. Moliere

“Sa nu ne risipim in mii de pagini. Dumnezeu a luminat lumea in doua cuvinte.” Valeriu Butulescu

“Iubeste putin cel ce poate spune prin cuvinte cat iubeste.” Dante Alighieri

“Sunt cuvinte care se inalta ca flacara si altele care cad ca ploaia.” Marie d’Agoult

“Tacerea unui om inteligent valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte ale unui prost.” Cato cel Batran

“Printre lucrurile mele cele mai de pret sunt si cateva cuvinte pe care nu le-am spus niciodata.” Card Orson Rega

“Daca oamenii ar intelege mai bine pericolele pe care le aduce folosirea anumitor cuvinte, atunci dictionarele, in vitrinele librariilor, ar avea o banda rosie: “Exploziv ! A se manui cu grija.” Andre Maurois

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com