FAPTUL DIVERS

15 noiembrie 2023 23:100 comments

PIDOSNICII N-AU PRIZA LA ROMANI

Aproape jumătate dintre români cred că USR a greșit atunci când a scos-o pe Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, de pe lista pentru alegerile europarlamentare, după ce a votat „da” la referendumul pentru familie din 2018, potrivit unui barometru Avangarde comandat de Digi24, una dintre cele mai neomarxiste instituții mass-media din România.La întrebarea „Din punctul dvs de vedere, conducerea USR a procedat corect când a eliminat-o pe Elena Lasconi de pe listele pentru alegerile europarlamentare?”, 43% dintre cei chestionați au răspuns „nu”.Pe de altă parte, 70% dintre români ar vota „da” la un nou referendum național pentru redefinirea în Constituție a familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie.Doar 20% spun că ar vota „nu” la un astfel de referendum”, 7% spun că nu pot aprecia, iar 3% nu au răspuns. Barometrul Avangarde a fost realizat în perioada 10-14 noiembrie, pe 800 de subiecți din populația adultă a României, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,5%.Ai incurcat-o Drula!S-au dus si putinele voturi pr care mai puteai conta!

IOHANNIS E PRINTRE LEI SI ELEFANTI!

Președintele României Klaus Werner Iohannis se află în Kenya pentru o vizită de stat de trei zile. Sosirea sa luni seara face parte din turneul său în patru țări africane. Liderul român împreună cu Prima Doamnă Carmen Johannis au fost primiți de secretarii de cabinet Eliud Owalo și Peninah Malonza, scrie site-ul kenyean KBC.Potrivit Administrației Prezidențiale a României, președintele Iohannis vizitează Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal în perioada 14-23 noiembrie.Conform jurnalistei Anca Alexandrescu: „Stati linistiti ca au ajuns in Kenya! Nu, nu e in rochita dar e in sandalute! Valentino! Decat 800 euro!”Deh! Obrazul subtire cu obraz gros se tine!

UN FLEAC!RACHETELE PATRIOT-MILIARDE ARUNCATE PE GEAM!

Semi-eșec pentru tragerile cu rachete Patriot. Testarea cu muniție reală a primului sistem de rachete Patriot din dotarea Armatei române a fost un semi-eșec. În poligonul de la Capu Midia, una din cele trei rachete folosite a ratat lansarea. Oficialii Apărării au invocat „o problemă tehnică minoră”.Ministerul Apărării Naționale (MApN), condus de Angel Tîlvăr, anunațat că, în perioada 2-17 noiembrie, se va desfășura în poligonul de la Capu Midia un exercițiu militar în cadrul căruia se vor efectua primele trageri reale cu sistemul Patriot.„Sistemul de rachete sol-aer Patriot este utilizat pentru combaterea ameninţărilor, prin identificarea, urmărirea şi neutralizarea ţintelor aeriene. În cadrul exerciţiului ţintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone şi vor fi combătute cu rachete tip PAC-2 ATM”, a anunțat MApN.Totodată, ministerul a transmis că exercițiul are ca scop „validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale”. În cadrul acestui exercițiu militar, Regimentul 74 PATRIOT urma să lanseze trei rachete de tip PAC-2 ATM pe ținte aeriene simulate de drone MQM 178 Firejet și ULTRA 20. Însă una din cele trei rachete a ratat lansarea. Politicenii s-au făcut rapid nevăzuți, dar au fost scoși la rampă militarii.„Am fost mulțumiți de cum s-a desfășurat. A fost o problemă la racheta numărul 3, dar se va remedia, o problemă tehnică minoră, la elementul de control”, a spus colonelul Virgil Toșa din cadrul Regimentului 74 PATRIOT, citat de Ziua de Constanța.O tentativă de minimalizare a incidentului a avut și șeful Statului Major General, generalul Daniel Petrescu, care a spus că „prin acest exercițiu, sistemele de rachete sol-aer PATRIOT, din dotarea Forțelor Aeriene, au fost validate în terenul național de instrucție. Cerul țării și al NATO este apărat și de către această capabilitate modernă și de mare eficacitate defensivă”.România a comandat șapte sisteme de rachete Patriot în anul 2017, produse de compania americană Raytheon, de la Guvernul SUA. Valoarea achiziției a fost estimată la 3,9 miliarde de dolari, fără TVA. De această afacere s-a ocupat atunci secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică, în calitate de șef al Departamentului pentru Armamente, organism care aprobă toate achizițiile de armament pentru Armata Română.Daca ar fi fat bani din buzunarele lor, altfel ar fi reactionat!

MANCAREA DE LA CANTINA NU LE PRIESTE STUDENTILOR DE LA ACADEMIA DE POLITIE!

„În data de 14.11.2023, începând cu ora 20,30, mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoţite de stări de vomă. Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală. La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară. În total, au fost afectaţi 63 de studenţi. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat Academia de Poliție. Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor.Or fi mancat cu pofta?

NICI MOLDOVENII NU MAI VOR PLATI CASH!

Guvernul din R. Moldova interzice cetățenilor să facă plăți cu bani cash pentru a cumpăra bunuri imobile mai scumpe de 60 de mii de euro Tranzacțiile de vânzare/cumpărare a bunurilor imobile vor fi efectuate doar prin transfer dacă suma va depăși 100 de salarii medii pe economie, potrivit unui proiect de lege care figurează pe agenda de astăzi a Guvernului.Salariul mediu prognozat pentru anul curent este de 11.700 de lei. Astfel, normele ar fi aplicabile pentru imobilele mai scumpe de aproximativ 60 de mii de euro.Proiectul limitează plățile în numerar și la procurarea automobilelor la 50 de salarii medii lunare. Documentul stabilește că notarii, în cazul tranzacțiilor imobiliare și Agenția Servicii Publice, în procesul înscrierii mijloacelor de transport, vor autentifica actele doar după ce se vor asigura că plățile au fost efectuate prin transfer. Potrivit inițiativei legislative elaborate de Ministerul Finanțelor, aceasta va intra în vigoare la trei luni după data adoptării, adică, cel mai probabil în prima jumătate a anului viitor, în funcție de când va fi votată de Parlament.S-au molipsit de la noi! I-a mintit Ciolacu ca asa vor starpi evaziunea!

LEGILE LUI MURPHY

  1. Dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale! 2. Ziua în care decizi să mănânci sănătos este ziua în care colegii tai aduc prăjituri la serviciu. 3. Dacă, dupa mulţi ani, te decizi şi arunci ceva ce nu ai folosit demult, nu vor trece nici trei zile şi vei avea absolută şi urgentă nevoie exact de acel obiect! 5. Dacă azi e a patra zi la rând când nu ai avut chef de muncă, mâine e vineri. 6. Dacă ai ajuns mai devreme, acţiunea se va anula. Dacă ai ajuns la timp, va trebui să aştepţi. Dacă ai venit târziu, e prea târziu. 7. Când formezi un număr de telefon greşit, nu sună niciodată ocupat. 8. Probabilitatea ca cineva să te privească este direct proporţională cu prostia pe care tocmai ai făcut-o. 9. Râzi şi lumea va râde cu tine, sforăie şi vei dormi singur! 10. Politica este arta de a obţine voturi de la săraci şi fonduri electorale de la bogaţi, promiţându-le unora protecţia faţă de ceilalţi. 11. Cel care râde la urmă, probabil nu a înţeles gluma. 12. Când oamenii sunt liberi să facă ceea ce vor, de regulă se imită unul pe altul. 13. Dacă îi spui şefului că întârzii la muncă deoarece ai avut o pană de cauciuc, în dimineaţa următoare vei avea o pană de cauciuc. 14. De obicei, acel sfat al mamei pe care îl ignori se doveşte a fi cel mai bun sfat pe l-ai primit vreodata de la ea. 15. Când avionul în care eşti are întârziere, avionul la care trebuie să te transferi soseşte întotdeauna la timp.
Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com