FAPTUL DIVERS

16 ianuarie 2024 22:510 comments

PUTIN TERMINATOR SAU PRADATOR?

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marți Occidentului să înăsprească sancțiunile împotriva liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Zelenski a cerut Vestului să-și intensifice sprijinul pentru Ucraina invadată de Rusia lui Putin.Ezitarea Occidentului în sprijinirea Kievului și temerile de escaladare a războiului cu Rusia costă vieți omenești și ar putea prelungi războiul ani de zile, a declarat Zelenski la Forumul Economic Mondial de la Davos.Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, la Davos, că Vladimir Putin este un „prădător” care nu se va mulţumi cu un conflict „îngheţat” în Ucraina, unde linia frontului este în mare parte rămasă pe aceleaşi poziţii de luni de zile.„După 2014, s-au făcut încercări de a îngheţa războiul din Donbas. Au existat garanţi foarte influenţi, cancelarul german, preşedintele francez. Dar Putin este un prădător care nu se mulţumeşte cu produse congelate”, a declarat Zelenski în timpul discursului său la Forumul Economic Mondial de la Davos.El a mai spus însă că a primit „semnale pozitive” privind sprijinul financiar din partea UE şi că speră ca SUA să aprobe un ajutor suplimentar în câteva săptămâni.Luna trecută, Congresul SUA a respins ajutorul de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după ce negocierile dintre cele două partide aflate la ptuere în SUA au eșuat.Și ajutorul de 50 de miliarde de dolari al UE pentru Ucraina a fost blocat după ce Ungaria, un aliat al Kremlinului, s-a opus.Președintele Volodimir Zelenski a subliniat marți, la Davos, nevoia Ucrainei de a-și consolida capacitățile de apărare aeriană.
El s-a întâlnit în marja lucrărilor forumului cu secretarul de stat american Antony Blinken și șeful NATO Jens Stoltenberg.Kievul caută sprijin internațional continuu pentru a respinge invazia rusească de la care se împlinesc doi ani pe 22 februarie.Zelenski stoarce lacrimi si bani cu orice ocazie!

NICUSOR DAN SE PUNE IN CALEA CAMIONAGIILOR!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a respins marți cererea de protest a transportatorilor și fermierilor care au cerut ocuparea integrală, de vineri până luni, a zonei din fața Guvernului și a străzilor adiacente. „Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă”, a anunțat primarul general Nicușor Dan pe Facebook.Protestatarii au solicitat explicit ocuparea integrală, de vineri până luni, a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje, spune primarul general. „Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București”, a adăugat el.Nicușor Dan amintește că cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației.El spune că dreptul la protest este consfințit de lege, dar fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. „Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum”, spune Nicușor Dan.Nu e bine Nicusoare! Vin alegerile si vezi ca si in Bucuresti sunt transportatori si te-ai lins pe bot de voturile lor!

VA AVEA AMERICA UN PRESEDINTE PUSCARIABIL?

Donald Trump a câştigat luni seara alegerile primare republicane din Iowa. A fost primul stat în care a avut loc votul pentru nominalizarea candidatului republican la alegerile prezidențiale din noiembrie. Fostul președinte și-a consolidat statutul de mare favorit în Partidul Republican.Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a fost favoritul delegaților republicani din statul Iowa, conform rezultatelor provizorii, după numărarea a 97% din voturile exprimate în peste 1.600 de secţii de votare din întregul stat.Donald Trump avea 51% din voturi, conform rezultatelor furnizate de Associated Press.Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida în vârstă de 45 de ani, a obținut 21% dintre voturi.Nikki Haley, fostă guvernatoare a statului Carolina de Sud în vârstă de 51 de ani, s-a plasat a treia, cu 19%.Haley a spus că, în ciuda acestui loc, cursa republicană pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale rămâne o cursă în doi, între ea și Trump.Vivek Ramaswamy a obținut 8% dintre voturi și a renunțat la campanie.Următoarele alegeri primare ale Partidului Republican vor avea loc săptămâna viitoare în New Hampshire.Cu această victorie, fostul președinte Trump are șanse tot mai mari să-și ia revanșa în fața actualului președinte democrat Joe Biden, care a câștigat în 2020.Donald Trump a fost inculpat de patru ori de la încheierea mandatului său, în 2020, iar marți este așteptat la tribunalul din New York pentru un proces civil în care a fost deja găsit vinovat de un juriu pentru abuzuri sexuale și defăimare asupra scriitoarei E. Jean Carroll.Oare va conduce America din puscarie?

MEDICII VOR SA LENEVEASCA LA STAT CU SALARII DE PRIVAT!

Medicii de familie și medicii specialiști din ambulator au protestat, marți, pentru a doua zi consecutiv. Zeci de medici au ieșit să protesteze în fața policlinicilor Titan și Apaca din București, nemulțumiți de tarifele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii specialiști spun că CNAS urmează să le deconteze, în 2024, 35 de lei brut pentru o consultație, în timp ce, într-o clinică privată, prețul unei consultații ajunge la 200 – 300 de lei. Medicii de familie și cei de ambulator vor protesta, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, de această dată în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, începând cu ora 12:00. „Vrem să consultam, nu să emigram!” și „Rușine, rușine, rușine să vă fie!”, au scandat medicii la protestele de azi.Ok! Cine-i opreste sa mearga la privat?

DOVADA! UNDE E DOVADA?

Eurodeputații vor susține miercuri un vot final asupra unei directive care va îmbunătăți etichetarea produselor și va interzice utilizarea declarațiilor de mediu înșelătoare.Mai exact, noile norme urmăresc să facă etichetarea produselor mai clară și mai demnă de încredere prin interzicerea utilizării declarațiilor de mediu înșelătoare, cum ar fi „eco”, „bio”„natural”, „biodegradabil”, „neutru din punct de vedere climatic”, neînsoțite de dovezi, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.Adevarul e ca mai toate produsele devenisera peste noapte bio!Devenisera o raritate cele obisnuite!

SALAM ALTOIESTE FARA NUMAR, FARA NUMAR?

Cântărețul de manele Florin Salam a fost audiat marți seară în dosarul penal deschis după ce a fost acuzat că a lovit o tânără de 23 de ani, într-o cameră a unui hotel din București.El a și făcut primele declarații cu privire la acuzațiile care i se aduc. Manelistul susține că i se „înscenează lucruri”. „Am început să cânt de ceva timp, căci 2-3 ani nu am cântat, deoarece am avut niște probleme de sănătate și de familie, iar de când am început să cânt mi se înscenează fel și fel de lucruri de astea (…). Eu am dreptate! Vă rog să mă credeți”, a spus Florin Salam, pentru Spynews.ro. Poliția Capitalei a anunțat, marți, că Secția 1 a fost sesizată prin plângere scrisă de către o tânără în vârstă de 23 de ani că în 1 ianuarie, în timp ce se afla într-o cameră dintr-un hotel din Sectorul 1, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat în vârstă de 44 de ani.Chiar daca o sa primeasca o amenda , nu-i problema! Scoate o manea cu subiectul asta si isi recupereaza banii!

RECOLTE RECORD CHIAR DACA NU SEMANAM NIMIC!

Ministrul agriculturii ii asigura pe fermieri ca va fi bine si la vara cald. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că ”fermierii români au toate problemele rezolvate” şi se arată convins că aceştia vor renunţa la protestele declanşate săptămâna trecută. ”Vreau să îi asigur pe fermieri că anul 2024 va fi cel mai bun an agricol atât din punct de vedere pentru ei, cât şi din punct de vedere al sezonului agricol 2024”, susţine Florin Barbu. ”Încă de sâmbătă am avut o întâlnire cu fermierii din zona Afumaţi, s-a încheiat un proces-verbal prin care am aprobat două ordonanţe foarte importante pentru fermieri, săptămâna aceasta vor intra în Guvernul României: pe de o parte, asimilarea categoriei B cu TR şi B1 cu TR1 şi toate utilajele să fie înregistrate cu factură la Primărie, fără a avea ITP. Doi: am solicitat, în procesul-verbal pe care l-am încheiat cu fermierii din zona Afumaţi, inclusiv amânarea creditelor ratelor pentru creditele care sunt în întârziere şi sunt în dificultate, cu dobânzi foarte mari pe care fermierii români au fost nevoiţi să le ia, dar nu de la bănci, de la alte instituţii bancare. Trei: am avut o întâlnire, am semnat un proces-verbal cu asociaţiile din agricultură unde deţin aproape 9 milioane de hectare şi aproape 600.000 de fermieri. Bugetul Ministerului Agriculturii, în momentul de faţă, aşa cum a fost aprobat în Guvernul României este de 2% din PIB-ul României”, a declarat Florin Barbu, într-o intervenţie telefonică, marţi seară, la Antena 3.Potrivit ministrului, procesele-verbale au fost încheiate cu fermieri persoane fizice, dar şi cu asociaţii ale acestora. Vom avea recolte bune?Inseamna ca iar se scumpeste painea!

INTELEPCIUNEA PROVERBELOR

  • Cine nu are bani nu are nimic, dar cine are bani are și ceva.”
  • “Fericirea este o artă de a trăi, dar arta e scumpă.”
  • “Viața este o comedie pentru cei care gândesc și o tragedie pentru cei care simt, dar și pentru cei care gândesc și simt.”
  • “Omul este ceea ce crede, dar nu cred că e ceea ce crede.”
  • “Cine nu este sigur de ce vrea, e sigur că nu va obține nimic, dar nici nu va fi dezamăgit.”
  • “Cine nu riscă, nu câștigă, dar poate pierde.”
  • “Timpul este cel mai bun doctor, dar e și cel mai scump.”
  • “Înțelepciunea este fiica experienței, dar experiența e fiica greșelilor.”
  • “Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi, dar mai bine să nu-l creezi.”
  • “Omul este un animal social, dar și un animal de turmă.”
  • “Frumusețea este în ochii celui care privește, dar și în ochii celui care plătește.”
  • “Iubirea este o iluzie care se transformă în realitate, dar și în divorț.”
  • “Rațiunea este cea mai bună armă a omului, dar și cea mai periculoasă.”
  • “Pacea este o stare de spirit, dar și o stare de somn.”
  • “Libertatea este dreptul de a face tot ceea ce nu dăunează altuia, dar și dreptul de a face tot ceea ce vrei.”
  • “Dreptatea este fundamentul oricărei societăți, dar și temelia oricărei revoluții.”
  • “Egalitatea este dreptul fiecăruia de a fi tratat cu respect, dar și dreptul fiecăruia de a fi tratat ca un fraier.”
  • “Frăția este legătura care unește oamenii, dar și legătura care îi împiedică să se separe.”
  • “Viața este un dar, nu o datorie, dar trebuie să plătești taxe pentru ea.”
  • “Viața este o călătorie, nu o destinație, dar destinația e mai importantă decât călătoria.”
  • “Viața este o provocare, o oportunitate, un miracol, dar și o mare mizerie.”
  • “Viața este prea scurtă pentru a fi tristă, dar prea lungă pentru a fi fericită.”
  • “Viața este prea prețioasă pentru a fi irosită, dar prea scumpă pentru a fi savurată.”
  • “Iubirea este o forță mai puternică decât orice altceva din lume, dar nu poate muta un munte.”
  • “Iubirea este o aripă care te ridică spre cer, dar poate să te și arunce în pământ.”
  • “Iubirea este un sentiment care nu poate fi explicat, dar poate fi explicat în termeni de chimie.”
  • “Iubirea este o floare care trebuie cultivată, dar poate să te și înțepe.”
  • “Iubirea este o muzică care trebuie cântată, dar poate să te și doboare.”
  • “Speranța este o lumină care ne călăuzește în întuneric, dar poate să ne și orbească.”
  • “Speranța este un motor care ne propulsează înainte, dar poate să ne și rupă spatele.”
  • “Speranța este o armă care ne ajută să învingem orice obstacol, dar poate să ne și împingă în cap.”
  • “Speranța este o stea călăuzitoare care ne îndrumă spre casă, dar poate să ne și rătăcească.”
  • “Speranța este o lumânare care ne luminează în cea mai întunecată noapte, dar poate să ne și ardă.”
  • Visurile sunt o sursă de inspirație, dar pot fi și o sursă de dezamăgire.”
  • “Visurile sunt o forță care ne ajută să ne realizăm potențialul, dar pot fi și o forță care ne împiedică să ne realizăm potențialul.”
  • “Visurile sunt o cheie care ne deblochează viitorul, dar pot fi și o cheie care ne încuie viitorul.”
  • “Visurile sunt o speranță care ne ajută să depășim orice obstacol, dar pot fi și o speranță care ne împiedică să depășim orice obstacol.”
  • “Puterea este o responsabilitate, dar poate fi și o responsabilitate foarte plăcută.”
  • “Puterea este o armă care poate fi folosită pentru bine sau pentru rău, dar poate fi și folosită pentru ambele.”
  • “Puterea este o forță care poate fi folosită pentru a schimba lumea, dar poate fi și folosită pentru a o distruge.”
  • Mai bine târziu decât niciodată, dar și mai bine niciodată decât prea târziu, spunea un somnambul.
  • Vorba multă, și-n fundul gol, dar să sperăm că nu se răcește mintea.
  • Cine râde la urmă, cel mai probabil nu înțelege bancul.
  • Nu lăsa iarba să crească sub picioarele tale, mai ales dacă ești gol.
  • Prostul face ce poate, iar înțeleptul se uită mirat.
  • Bătaia este mama învățăturii, dar tatăl este cel care plătește facturile spitalului.
  • Cine se scoală de dimineață e norocos, dar cine doarme până târziu e fericit.
  • Un măr pe zi ține doctorul departe, dar dacă arunci mărul în doctor, ține-l departe și de tine.
  • Cine râde la urmă, cel mai probabil se uită la un film de comedie.
  • Nu judeca o carte după copertă, dar poți judeca oamenii după cât de mult își încarcă telefonul.
  • Cine are un prieten adevărat are un complot conspirativ permanent.
  • Procrastinarea este artea de a face mâine ceea ce puteai face luni și nu ai făcut nici acum.
  • Dragostea este orbă, dar căsătoria îi redă vederea.
  • Cine se scoală de dimineață prinde râul plin de pești, dar și vecinul furios că ai început să pescuiești în livada lui.
  • Când viața îți dă lămâi, fă-ți un cocktail și cheamă-ți prietenii la petrecere.
  • Cine zâmbește în timpul unei întâlniri, cel mai probabil nu ascultă ce spune celălalt.
  • Cine culege flori acum, trebuie să se gândească și la alergiile de primăvară.
  • Vorba multă, și salata devine murdară.
  • Ce-i în exces, nu se păstrează în plicul de silicon.
  • Dacă ai o problemă, spune-ți-o vecinului – cel mai probabil va fi bucuros că nu este singurul cu probleme.
  • Un pic de ciocolată pe zi ține nervii departe, dar hainele strâmte înseamnă că trebuie să mănânci mai multă ciocolată.
  • Dacă cineva spune că “totul este posibil”, cel mai probabil a uitat să facă calculele.
  • Dacă vrei să fii fericit pentru o zi, mănâncă prăjituri. Dacă vrei să fii fericit pentru o viață, învață să gătești prăjituri.
  • Fă-ti prieteni mulți, dar ascunde-le torta înainte să-ți viziteze casa.
  • Când te afli în rai, cu siguranță cineva îți va spune că ți-ai parcat greșit norul.
  • Dacă cineva spune că poți conta pe el, întreabă-l când a încărcat ultima oară telefonul.
  • Dacă viața îți oferă lămâi, fă-ți un lemonade și adaugă niște vodka.
  • Cine râde la urmă, cel mai probabil a luat ultimul loc la cursa de alergare.
  • Dacă cineva spune că a văzut totul, probabil că nu a fost la spectacolul de delfini în costum de baie.
  • Nu amâna pentru mâine ceea ce poți amâna și pentru poimâine.
  • Procrastinarea este ca un credit: îți place ideea acum, dar vei plăti mai târziu.
  • Cine zâmbește la greutăți, probabil că nu înțelege cât de greu sunt ele.
  • Bucura-te de micile lucruri în viață, pentru că cineva sigur va face un meme despre ele.
  • Dacă te îmbraci într-o zi urâtă, cel puțin să faci asta cu stil.
  • Cel mai bun sfat pentru a rezolva o problemă este să găsești pe cineva să o rezolve în locul tău.
  • Femeile sunt ca stelele – nu le poți întotdeauna vedea, dar știi că sunt acolo și au putere asupra ta.
  • Dacă ai bani și știi să-i cheltuiești, cel mai probabil nu ești prietenul meu.
  • Vorba multă, și carul cu prostii ajunge departe, dar cel mai probabil se răstoarnă la primul viraj.
  • Cel mai bun sfat pentru oamenii săraci este să nu își cumpere sărăcie.
  • Cine se scoală de dimineață prinde viermii de pescuit, dar și vecinul furios că i-ai furat viermii de la compost.
Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com