FAPTUL DIVERS

7 mai 2024 21:410 comments

ZELENSKI E IN BATAIA PUSTII

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) susține că a dejucat un complot rusesc de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski și a altor doi oficiali ucraineni de rang înalt.Doi colonei ai unității de protecție a guvernului ucrainean au fost arestați. SBU a declarat că aceștia fac parte dintr-o rețea de agenți ai Serviciului de Securitate rus, transmite BBC.Serviciile secrete ucrainene spun că agenții ruși erau infiltraţi în rândurile serviciului ucrainean de pază de stat (UDO) care plănuiau asasinarea preşedintelui şi a altor înalţi oficiali guvernamentali. Planurile urmau să fie puse în aplicare de o reţea de agenţi, demascată de SBU cu ajutorul conducerii Departamentului de Protecţie a Statului.Activitățile rețelei erau supervizate de serviciul rus de securitate (FSB), de la Moscova, și îi includea pe cei doi colonei ai Departamentului de Protecţie a Statului, care „scurgeau” informaţii clasificate către Rusia.Și Ukrainskaia Pravda scrie că doi colonei din cadrul Departamentului de Protecţie a Statului au fost găsiţi vinovaţi de înaltă trădare şi de complicitate la atac terorist.„Contraspionajul şi anchetatorii SBU au zădărnicit planurile FSB (serviciul de securitate al Rusiei) de eliminare a preşedintelui Ucrainei şi a altor reprezentanţi ai conducerii militare şi politice de vârf”, a scris serviciul ucrainean de securitate pe Telegram.Rusia ar fi căutat inclusiv gărzi de corp ale lui Zelenski dispuse să-l răpească și să-l omoare pe liderul ucrainean, spune serviciul de securitate ucrainean. Alte ținte alături de Zelenski au fost șeful serviciilor de informații militare, Kîrîlo Budanov, și însuși șeful SBU, Vasîl Malîuk. Se pare că rețeaua agenților ruși plănuia să-l ucidă pe Budanov înainte de Paștele ortodox, care anul acesta a căzut pe 5 mai. Potrivit SBU, complotiștii și-ar fi propus să folosească o „cârtiță” pentru a obține informații despre locația șefului SBU, pe care să o atacec apoi cu rachete și drone.Unul dintre ofițerii arestați cumpărase deja drone și mine antipersonal, spune SBU. Malîuk spune că atacul ar fi trebuit să fie un cadou pentru Putin înainte de momentul depunerii jurământului pentru al cincilea mandat.Noi credem ca, daca Putin il voia mort pe Zelenski, Zelenski era pa demult!

AMERICANII NU MAI SUNT DORITI IN RUSIA

Doi cetățeni americani au fost arestați în Rusia în ultimele zile, ridicând noi semne de întrebare privind intențiile Moscovei de a-i viza pe cetățenii americani, pe care-i reține pentru a-i putea folosi apoi ca monedă în schimburile de prizonieri.Un soldat american a fost reținut în Rusia săptămâna trecută sub suspiciunea de furt și este în prezent în arest preventiv. Celălalt reținut, fără nicio legătură cu cazul lui Black, William Russell Nycum, a fost reținut în urmă cu 10 zile pentru huliganism și consum de alcool. Daniel Kanigan, purtător de cuvânt la Ambasada SUA la Moscova, a declarat pentru RFE/RL într-un e-mail că „putem confirma că doi cetățeni americani au fost reținuți în Rusia în ultima săptămână”. El nu a confirmat numele niciunuia dintre americanii reținuți.Daca esti american si iti doresti sa tariesti in Rusia, chiar ca merita sa fii arestat!

MARELE PANDA VIZITEAZA EUROPA

Președintele francez Emmanuel Macron și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au îndemnat China să asigure un comerț mai echilibrat la începutul vizitei președintelui Xi Jinping la Paris, în timpul căreia Macron urma să facă presiuni asupra sa și în privința Ucrainei.

Xi s-a aflat în Europa pentru prima dată în ultimii cinci ani, într-o perioadă de tensiuni comerciale tot mai mari care includ investigarea de către Uniunea Europeană a industriilor chinezești, cum ar fi exporturile de vehicule electrice, în timp ce Beijingul investighează importurile de brandy, în mare parte fabricat în Franța.Președintele chinez Xi Jinping a ajuns duminică pe aeroportul Orly, din sudul Parisului. În prima sa vizită în regiune din ultimii cinci ani, Xi va avea primele discuții despre comerț și războiul Rusiei împotriva Ucraina cu președintele francez Emmanuel Macron și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie Reuters.Într-o declarație dată la sosirea sa, Xi a lăudat legăturile dintre cele două națiuni, China și Franța, în ciuda tensiunilor comerciale – o anchetă a Uniunii Europene privind exporturile de vehicule electrice din China și ancheta de la Beijing cu privire la importurile de coniac fabricate în principal în Franța.Xi a spus că legăturile dintre China și Franța sunt „un model pentru comunitatea internațională de coexistență pașnică și cooperare între țări cu sisteme sociale diferite”.Mass-media de stat chineză a încercat să dea luni un ton conciliant în diferite editoriale. „Cooperarea economică și comercială China-UE este uriașă, iar loviturile și vânătăile sunt inevitabile”, a scris Cotidianul Poporului, ziarul emblematic al Partidului Comunist. „China este dispusă să consolideze comunicarea și coordonarea cu UE, să promoveze cooperarea și să rezolve diferențele prin dialog.”Xi joaca la doua capete!Ori Europa, ori Rusia! Conteza cine da mai mult!

IOHANNIS SPERA SA SE INTOARCA DE LA BIDEN CU O SEPCUTA

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit în această seară, la Casa Albă, de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.Pe agenda discuțiilor s-au aflat situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, dar și consolidarea securității în spațiul euroatlantic.Vizita în Statele Unite reafirmă rolul României de furnizor de securitate și actor activ în gestionarea crizelor internaționale, anunță Administrația Prezidențială.Mâine, președintelui României îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership pentru anul 2024, acordat de Consiliul Atlantic din Statele Unite, ca o recunoaștere a carierei sale și a rolului său de lider transatlantic și european.Președintele Klaus Iohannis este primul șef de stat european onorat cu această distincție în cei 24 de ani de la înființarea premiului.Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit în această seară, la Casa Albă, de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.Pe agenda discuțiilor s-au aflat situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, dar și consolidarea securității în spațiul euroatlantic.Vizita în Statele Unite reafirmă rolul României de furnizor de securitate și actor activ în gestionarea crizelor internaționale, anunță Administrația Prezidențială.Mâine, președintelui României îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership pentru anul 2024, acordat de Consiliul Atlantic din Statele Unite, ca o recunoaștere a carierei sale și a rolului său de lider transatlantic și european.Președintele Klaus Iohannis este primul șef de stat european onorat cu această distincție în cei 24 de ani de la înființarea premiului.            Atacam Rusia si Biden o sa-l mangaie pe crestet pe plavan!Poate ii da si o sepcuta!         

NETANYAHU PROMITE UN GENOCID LIMITAT

Israelul a transmis Statelor Unite că operaţiunea sa din Rafah este limitată şi menită a preveni introducerea ilegală de arme şi fonduri în Fâşia Gaza, a declarat marţi consilierul pentru securitate naţională a Casei Albe, John Kirby.Discuţiile pentru un acord privind ostaticii şi încetarea focului au fost reluate marţi la Cairo, cu participarea directorului CIA, William Burns, iar cele două părţi ar trebui să poată reduce diferenţele de opinie rămase, a adăugat Kirby, transmite REUTERS preluată de RADOR RADIO ROMÂNIA.Si primii colonisti americani promisesera ca exterminarea pieilor rosii va fi limitata!

PUTIN UMOR

– Ma, Ioane, ma doare un ochi. Ce sa fac?
– Mai, Vasile, pe mine anul trecut m-a durut un dinte si l-am scos…

O tânără, sătulă de experiențele dezastruoase trăite cu bărbații de la oraș, vlăguiți de muncă și stres, se hotărăște să facă o mică excursie ”tematică” într-o zonă montană unde auzise că sunt ceva ciobani viguroși.
Ajunsă în zonă, zărește din mașină, la ceva distanță, doi ciobani sprijiniți în bâte.
Unul,  înalt și solid celălalt, scund și destul de pirpiriu.
În apropierea lor, simulează o derapare și bagă mașina în șanț.
“Disperată” ea cere ajutorul celor doi, pentru a scoate mașina din șanț.
Ciobanii o ajută, iar ea îi întreabă, scoțându-și chiloțeii:
– Cum să vă plătesc, cu bani, sau în natură?
Cel mai solid, se uită la chiloți și-i zice:
– Apăi, doamnă mie mi-s mici, lui îi sunt mari, așa că mai bine, dă-ne bani!

Doi politiști intră cu mașina într-un copac:
Primul:
– Băh, uite în ce fel e mașina, e zob.
Al doilea:
– Da bă, dar privește partea bună.
Primul:
– Care?
Al doilea:
– O să fim promovați de șefi că suntem primii la accident.

La secția de Poliție:
– Domnule inspector, soțul meu s-a dus ieri la piață după cartofi, și n-a mai venit acasă nici până azi.
Polițistul:
– De ce nu gătiți și dumneavoastră altceva?

Un politist vede intr-o seara pe unul care taia gratiile de la sediul unei banci cu o pânză de bomfaier.
– Ce faci mă acolo?
– Ce să fac sefu, cânt la vioara.
– Cum canti la vioara mă, că nu aud nimic?
– Eh, lasa ca auzi maine la radio!

Cioc, cioc la usa..
– Cine e?
– Politia.
– Nu-i nimeni acasa!!
– Atunci de ce arde lumina?
– Iaca o sting!!

Fiica unui polițist vine acasă.. scrie o listă cu vreo 20 de nume și spune :
– Tată.. sunt însărcinată.. Iată lista suspecților..

Un polițist se intâlnește cu un coleg:
– Zii repede, care-i capitala Franței?
– Londra.
– Al dracu, credeam că nu știi!

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com