“Uber primește o amendă cât toate cursele tale de sâmbătă seara la un loc”
Uber, compania care te-a salvat de atâtea ori când ai băut prea mult, a primit o amendă de 290 de milioane de euro în Olanda. Motivul? Au trimis datele șoferilor europeni în SUA, probabil crezând că americanii nu au destui taximetriști care să se plângă de trafic. Uber susține că amenda e nejustificată, probabil pentru că n-au folosit tariful de noapte când au trimis datele peste ocean.
“Polițist fără școală păcălește colegii educați: Cine păzește paznicii?”
Un tânăr cu doar opt clase a reușit să se dea drept polițist timp de doi ani în Prahova. Cu o uniformă cumpărată online și o insignă contrafăcută, el a participat la razii și interogatorii, demonstrând că pentru a fi polițist în România nu ai nevoie de școală, ci doar de tupeu. Totul a ieșit la iveală când a început să ceară favoruri, probabil crezând că asta e partea cea mai autentică a meseriei.
“Șeful Autorității Electorale își votează singur mărirea de salariu”
Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a decis să-și mărească singur salariul și diurnele cu mii de euro lunar. Aparent, el a crezut că “permanent” în titlul său se referă la creșterea continuă a veniturilor. Curtea de Conturi i-a cerut să returneze 24.000 de euro, probabil pentru a-i redistribui altor politicieni care nu s-au prins încă cum funcționează sistemul.
“OZN deasupra României se dovedește a fi doar un satelit Starlink plictisit”
Localnicii din mai multe orașe românești au observat o “minge de foc” pe cer, crezând că în sfârșit extratereștrii au decis să ne viziteze. Dezamăgire totală când s-a aflat că era doar un satelit Starlink care a decis să se sinucidă intrând în atmosferă. Aparent, nici măcar sateliții nu mai vor să rămână pe orbită deasupra României.
“Operatorul de telefonie EE declară război copiilor sub 11 ani”
EE, un important operator de telefonie din Marea Britanie, a declarat că copiii sub 11 ani nu ar trebui să aibă smartphones. În loc de asta, ei sugerează “dispozitive cu capacitate limitată” pentru copii, probabil niște pietre și bețe cu care să deseneze pe pământ.
“Australia interzice boss-ului să te enerveze după program”
Australienii au acum dreptul legal de a ignora mesajele șefului după orele de program. Criticii spun că această lege avantajează pe cei care deja lucrează cel mai puțin, adică politicienii.
“Bunicuța-Bob constructorul pune primăria la colț”
O pensionară de 75 de ani din Scoția, sătulă să aștepte după primărie, și-a reparat singură strada din fața casei. Primăria a declarat că nu e “adecvat” ca persoanele fizice să repare drumurile publice, probabil pentru că ar face o treabă prea bună și ar lăsa funcționarii fără ocupație.
“Inteligența Artificială intră în școli, profesorii ies pe ușa din spate”
Școlile încep să introducă sisteme de IA în clase, spre disperarea profesorilor care se tem că vor fi înlocuiți. Cercetătorii susțin că cea mai bună învățare implică interacțiunea umană, dar nimeni nu a întrebat elevii ce părere au despre asta.
“Delfin frustrat sexual terorizează înotătorii japonezi”
Un delfin singuratic din Japonia a decis să-și verse frustrările pe înotători, atacând 18 persoane anul acesta. Aparent, Tinder pentru delfini nu e încă o aplicație populară. Oficialii avertizează că delfinii pot ataca și provoca răni, dar uită să menționeze că același lucru e valabil și pentru unii oameni la plajă.
“Miliardar rus se laudă că e tată a 100 de copii, dar nu știe numele niciunuia”
Pavel Durov, fondatorul Telegram, s-a lăudat că e tatăl biologic a peste 100 de copii. Probabil că a confundat crearea de conturi de utilizator cu procrearea. Acum e arestat în Franța, poate pentru că autoritățile vor să verifice dacă are toate certificatele de naștere la el.
“Bacalaureatul de toamnă demonstrează că vacanța de vară chiar relaxează creierul”
Mai puțin de o treime dintre absolvenții de liceu au promovat bacalaureatul în sesiunea de toamnă. Aparent, cei trei ani de liceu și vacanța de vară nu sunt suficienți pentru a se pregăti corespunzător. Ministerul Educației se gândește să introducă un nou examen: “Supraviețuirea în societate fără diplomă de Bac”.
ACELEASI STIRI PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL!
1„Uber și Taxa de Poștă – sancțiune de 290 de milioane pentru trimisul datelor în plicuri digitale”
Într-o încercare de a-și îmbunătăți „relațiile internaționale”, Uber a decis că datele șoferilor europeni merită o excursie la plajă în Statele Unite. Drept mulțumire, autoritățile olandeze le-au făcut cadou o amendă de 290 de milioane de euro. Uber, vizibil emoționat, susține că acest „souvenir” e prea scump și poate chiar să dea statul olandez în judecată. Doar că pentru asta ar trebui să trimită alți bani în America…
2: „Polițistul fals care n-a mers la școală, dar a predat lecții Poliției”
Un tânăr din Prahova a arătat că, dacă ai destulă imaginație și un pic de tupeu, poți ajunge polițist fără să termini liceul. Costin Oprea, eroul nostru fără diplomă, s-a strecurat în rândurile polițiștilor reali, participând la razii, interogatorii și chiar la cafelele de dimineață. A fost descoperit abia când a început să ceară favoruri pentru „dosare speciale”. Poliția adevărată a rămas cu gura căscată și a promis să-și cumpere uniformele online, că poate așa le prind mai ieftin.
3: „Șeful cu bonus la sine – Toni Greblă și-a crescut salariul pe tăcute”
Toni Greblă, șeful Autorității Electorale, a descoperit secretul fericirii financiare: îți mărești singur salariul! Evident, Curtea de Conturi nu a fost prea impresionată de ingeniozitatea lui și i-a cerut să returneze 24.000 de euro. Toni Greblă, cunoscut acum ca „cel care și-a votat singur salariul”, a reușit să demonstreze că dacă vrei cu adevărat, nimic nu te poate opri… nici măcar legea.
4: „Cine a aprins lumânarea pe cer? Starlink a pierdut un satelit!”
O „minge de foc” a pus pe jar mai multe orașe din România. Deși localnicii credeau că asistă la un spectacol de artificii gratis, s-a dovedit că era doar un satelit Starlink nefuncțional care a decis să facă o plimbare necontrolată prin atmosferă. Până la urmă, tot ce-i strălucitor nu-i aur… sau OZN.
5: „EE dă cu flit smartphone-urilor pentru copii: mai bine vorbiți la ciorap”
Compania britanică EE a decis că micuții nu au nevoie de smartphone-uri înainte să învețe să lege șireturile. În loc de telefoane inteligente, copiii ar trebui să folosească „dispozitive cu capacitate limitată”. Practic, vor avea parte de telefoane așa de deștepte, încât vor ști doar să sune și să trimită mesaje. Pentru rețele sociale, există oricând ciorapii de lână ai bunicii.
6: „Australia: locul unde e-mailurile post-muncă sunt vise interzise”
Australia a decis că angajații au dreptul să spună „la revedere” muncii când ceasul arată ora 5. De acum, șefii care trimit e-mailuri după program se vor trezi cu tăcerea ca răspuns și nici măcar nu pot pedepsi pe nimeni pentru asta. Angajații își pot ignora liniștiți șefii, iar dacă aceștia insistă, pot să le răspundă cu un „Ha-ha! Glumeam, nu?”
7: „Super-Bunica Scoțiană repară drumul cu lopata, Primăria se crizează”
O bunicuță scoțiană de 75 de ani s-a săturat să aștepte ajutorul primăriei și a decis să își astupe singură craterele din fața casei. Înarmat cu o lopată, o găleată și o doză sănătoasă de determinare, Jenny Paterson a petrecut trei ore și jumătate nivelând drumul. Primăria, evident, nu a fost prea încântată de „reparația neautorizată”, dar bunicuța a arătat că, în Scoția, asfaltul e în mâinile oamenilor… la propriu.
8: „Profesorii fără chip – Cum IA își Ia la revedere de la umanitate în școli”
Într-o școală privată din Londra, profesorii au fost înlocuiți cu inteligența artificială. Elevii vor învăța în săli de clasă „fără profesori”, sub supravegherea unor „antrenori de învățare”. Părinții din Coreea de Sud, însă, nu sunt prea încântați de ideea ca AI să predea copiilor. Poate pentru că roboții nu știu cum să te „prindă” când ai copiat tema…
9: „Delfinul cu suflet rănit face victime – un flirt eșuat se transformă în horror”
În Japonia, un delfin singuratic și probabil frustrat amoros a decis că oamenii sunt de vină pentru lipsa lui de parteneră și a început să-i atace. Cu 18 atacuri la activ și un bilanț de victime demn de un film horror, delfinul pare să fie mai degrabă „singuraticul răzbunător”. Oficialii avertizează că, pe lângă faptul că sunt prietenoși, delfinii pot fi și periculoși… mai ales când dragostea le lipsește din viață.
10: „Pavel Durov, părintele Telegramului și tatăl a 100 de copii… sau așa zice el”
Pavel Durov, fondatorul misterios al Telegram, a ajuns în lumina reflectoarelor, dar nu în cel mai plăcut mod. După ce s-a lăudat că ar fi tatăl biologic a peste 100 de copii, Durov s-a trezit în arest în Franța, acuzat de infracțiuni legate de activitatea pe Telegram. Cu o poveste de viață demnă de un film, Durov rămâne o figură enigmatică, dar un lucru e sigur: are mai multe necazuri decât copii… și asta spune ceva.
11: „Bac-ul de toamnă, încă un fiasco – doar 30% au văzut luminița de la capătul tunelului”
Mai puțin de o treime dintre absolvenții de liceu au reușit să treacă de sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Dacă în 2004 procentul era de peste 70%, acum s-a prăbușit la sub 30%. Se pare că, pentru mulți, toamna asta bac-ul a fost mai degrabă o ploaie de note mici. De ce? Poate pentru că, între noi fie vorba, nici vara nu a fost prea prietenoasă.