Florin Roman face declaratii! Politice, desigur!

8 februarie 2019 19:270 comments

Prin “Win-win situation” câștigă doar domnul Dragnea!

 

Domnule președinte de ședință,

Stimați colegi,

 

După ce revolta primarilor din toată țara a însemnat un puternic semnal de alarmă transmis Guvernului pentru a repara, de urgență, greșelile flagrante făcute odată cu implementarea “revoluției fiscale”, marca Dragnea-Vâlcov, în maniera caracteristică, a apărut și declarația dorită a fi una liniștitoare a domnului Dragnea cu privire la aceste aspecte. Acest semnal de alarmă se referă la situația dramatică în care se vor regăsi bugetele localităților lor în acest an, semnal pe care PNL l-a tras încă de la sfârșitul anului 2017 și a prezentat și soluțiile, împreună cu mai mulți primari din marile orașe ale țării.

 

Dar, în realitate, declarația președintelui PSD, și anume: „win-win situation” (toată lumea câștigă), (…) mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogați” este doar una sforăitoare, fără nicio acoperire efectivă a pierderilor suferite de către primării, deoarece alocările bugetare care sunt destinate autorităților locale în viitoarea Lege a bugetului de stat pe anul 2019 nu vor fi nicidecum suficiente! Cu alte cuvinte, nici vorbă de win-win; dimpotrivă, primăriile și consiliile județene sunt din nou jefuite și tâlhărite de guvernul “recidivist” PSDragnea!

 

Susțin acest lucru, deoarece aritmetica e simplă: rămânerea impozitului la nivel local promisă de acest Guvern PSDragnea, în paralel cu trecerea finanțării în integralitate a sectorului social la nivelul autorităților locale, înseamnă, de fapt, o creștere a veniturilor la primării cu DOAR 17 %, dar și o creștere a cheltuielilor cu circa 45%, adică un minus mediu în bugetele acestora de 28%, față de anul trecut!

 

 

Doamnelor și domnilor deputați,

 

 

Mai mult decât atât,” generosul” PSDragnea, prin propunerea de buget pe anul 2019, nu generează mai multă dezvoltare pentru comunitățile locale, ci împovărează în mod excesiv bugetele de cheltuieli ale autorităților locale, aruncând în spinarea județelor și plata salariilor personalului neclerical sau noi cheltuieli către primării pe partea socială (persoane adulte cu handicap, copii cu handicap, salariile asistenților personali ai persoanelor cu handicap din municipii, orașe și comune). Toate acestea echivalează, în realitate, cu oprirea oricărei investiții majore pe plan local, adică, în traducere mai exactă, Guvernul Dragnea-Dăncilă dă cu o mână autorităților locale și ia cu tot ce are la îndemână!

 

Astfel de politici mincinoase și discreționare arată adevăratele intenții ale domnului Dragnea, care nu vrea altceva decât să arunce cu cel puțin 15 ani în urmă situația în care se vor regăsi autoritățile locale. Înseamnă, de asemenea, că marea majoritate a primăriilor din România nu vor mai avea bugete de dezvoltare, ci doar bugete de funcționare, în cel mai fericit caz, înseamnă supraviețuire pentru unele localități, sărăcie pentru foarte multe dintre acestea sau stagnare pentru cele mai dezvoltate.

 

 

Vă mulțumesc!

 

Florin-Claudiu ROMAN,

        deputat PNL de Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com