Gropile noastre, de toate zilele

13 martie 2012 16:040 comments

În aceste zile, locuitorii municipiului Alba Iulia simt pe propria piele incompetenţa de care dă dovadă administraţia locală. După ce au înotat prin zăpadă, asta dacă au reuşit să iasă din case, albaiulienii au acum un alt duşman: gropile şi şanţurile care le distrug maşinile.
Topirea zăpezii a scos la lumină dezastrul pe care conducerea primăriei nu îl vedea din cauza stratului gros de gheaţă. Drumurile au devenit impracticabile, în special în cartierele în care se execută diferite lucrări. Şi totul din cauza nepăsării firmelor şi a primăriei. Cei care au săpat şanţuri de-a latul şi de-a lungul străzilor aveau obligaţia de a reface carosabilul. Era una din condiţiile prevăzute în caietul de sarcini acceptat de societăţile comerciale în momentul în care s-au dus la licitaţie. Dar pentru că nu le cere nimeni socoteală, au lăsat tot oraşul praf şi pulbere.
Vorbim de sute de gropi şi de şanţuri în care cetăţenii din municipiul nostru, cei care îşi plătesc conştiincios taxele şi impozitele, îşi distrug autoturismele. Oamenii sunt nevoiţi să îşi sacrifice sute de lei din bugetul familiei pentru a-şi repara maşinile. Din banii puţini pe care reuşesc să îi câştige cu greu mai dau bani şi pentru reparaţii. Cerem public conducerii primăriei să îi sancţioneze pe cei vinovaţi de acest dezastru fără precedent. Sunt gropi în care îţi rupi picioarele pieton fiind, să nu mai vorbim de circulaţia auto, care seamănă cu o cursă de off-road.
În tot acest timp firmele încasează zeci de milioane pentru lucrări, iar administraţia se face că nu vede neplăcerile cauzate cetăţenilor. Şi de ce ar face acest lucru? Pentru a deranja firmele „prietene”?
Este clar că actualului primar nu îi pasă de cetăţeni, chiar dacă este plătit din banii lor. Din primărie gropile nu se prea văd, iar cei care ne conduc nu stau de vorbă cu oamenii şi nu îi interesează problemele lor. Sau poate că oamenii ar trebui să folosească elicopterul, după modelul prezidenţial?
Călin Potor, deputat PNL de Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com