Hai să plantăm arbori că vine campania electorală!

4 aprilie 2012 16:070 comments

După ce reprezentanţii USL Alba au semnalat jaful din banii publici patronat de primăria Alba Iulia prin cumpărarea unor arbori la un preţ dublu faţă de cel al pieţei, administraţia locală a descoperit că poate face şi licitaţie. Mai precis achiziţie electronică.
La sfârşitul anului trecut primăria a cumpărat arbori cu 300 de euro bucata. Normal, de ce să cumperi cu 150 de euro, când poţi să plăteşti dublu, dar la o firmă prietenă. Dacă a văzut că iasă scandal conducerea primăriei Alba Iulia o dă la întors. Noile achiziţii, pentru 300 de arbori şi 1500 de arbuşti, vor fi făcute prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Adică se dă o aparentă tentă de legalitate jafului din bani publici. Şi ca să nu existe dubii municipalitatea ne dă şi preţul: 228 de mii de lei. Aproape 55 de mii de euro. Nu ar fi nicio problemă dacă nu am şti cum se întocmesc caietele de sarcini, cu „dedicaţie” pentru firmele de casă ale primarului din Alba Iulia. Se ştie de pe acum cine va câştiga licitaţia prin SEAP, după cum se ştie şi faptul că procurorii DNA cercetează şi alte cazuri de caiete de sarcini elaborate cu dedicaţie pentru anumite firme.
Biroul de presă al primăriei, nici nu am ştiut că există aşa ceva pentru că în organigrama instituţiei nu apare un asemenea birou, a uitat să precizeze în materialul trimis presei de ce s-a ras de pe faţa pământului Parcul Custozza. Era o întrebare de bun simţ la care albaiulienii ar fi meritat un răspuns. Încercarea de înverzire a oraşului, cu două luni înainte de alegerile locale e tardivă şi neserioasă. Primăria ar fi trebuit să păstreze Custozza şi parcul din faţa catedralei, nu să le distrugă pentru ca acum să cheltuie alte zeci de mii de euro pentru a planta alţi copaci. Bani pe care îi dă cu mână largă tot din taxele albaiulienilor. Arborii pe care vrea să îi cumpere acum primăria ar trebui plătiţi de cei care au distrus zonele verzi din oraş. Primarul, arhitectul şi toţi cei care au patronat operaţiunea Marea Drujbă.
Alba Iulia merită să aibă parcuri şi zone verzi, cum există într-un oraş european. Nepăsarea celor care încă mai conduc acest oraş ne-a dus în situaţia în care zonele verzi nu mai există, iar locul lor a fost luat de hectare întregi de betoane şi pavele. Nu mai vorbim de faptul că nu avem unde să ducem copiii la plimbare într-un oraş sufocat de beton…

CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com