Hava nu face nimic cu listele electorale… pentru că „eu mă duc în concediu”

8 august 2012 16:401 comment

Întrebat despre ce va face Primăria Alba Iulia în ceea ce priveşte actualizarea listelor electorale (pentru validarea sau nu a referendumului din 29 iulie), primarul Mircea Hava a declarat:
„Nu ştiu. Eu nu voi face nimic, pentru că eu o să mă duc în concediu. E dreptul meu. Eu mi-am făcut până acuma treaba. În Alba Iulia nu ştiu ce o să facem. Poate ştie guvernul. Deci, în marea lor inteligenţă, poate ştiu şi o să ne spună şi nouă. Să-şi găsească oameni, dacă dă dispoziţie la Primărie, să vedem cât sunt de legale. Normal că şi pe noi ne interesează. Cifra este aşa cum este, şi ştiţi prea bine de ce este. Au fost alegeri generale, deci şi cel care este în China, dar a rămas cetăţean român, este pe listă. Vreau să vă spun că de pe listele electorale nu se mută nici un om… decât cu documente. Dacă nu ai documentul că el a murit, şi nu-l ai, cine ştie?, poate a murit pe undeva prin străinătate, şi nu ne-a parvenit documentul, nu putem să-l ştergem.
Ei ar trebui foarte bine ca să facă cât mai flexibil, la dispoziţia Serviciului din Primărie, şi chiar la dispoziţia primarului, ca cei pe care îi ştie că nu sunt, să-i taie de pe listă. Pentru că avem şi noi cazuri de oameni – puţini, e drept – pe care noi îi trecem acolo „prezumtiv morţi”, dar nu avem niciun document pentru aşa ceva. Se poate foarte multă literatură, foarte multe vocalize, dar discutăm pe lege. Deci totdeauna am dorit să discut pe lege, bună, proastă, imorală, asta este legea! Discutăm pe lege”.

„Deci în momentul de faţă nu veţi face nimic”.

„Dar ce vreţi să fac? Spuneţi-mi dvs. ce să fac, că n-am ce să fac. Avem nişte liste, noi ne-am făcut tot timpul treaba, datoria, lucrul ăsta s-a văzut, ştiu şi cei de la Direcţia Judeţeană. Cu noi s-a lucrat foarte bine şi tot timpul în momentul când am avut documente că are drepturile interzise, că are 18 ani şi trebuie să voteze, că a decedat şi nu mai poate să voteze, tot timpul i-am tăiat de pe listă.
Problema pe care o ştim cu toţii este cu cetăţenii români care au rezidenţă în altă parte. Aici putem să avem o discuţie pentru că ştim că sunt foarte mulţi plecaţi, dar la alegerile generale au drept de vot… de fapt şi la alegerile locale au drept de vot, pentru că prin plecare lui în Franţa sau în China, unde vreţi dvs., nu au decăzut din drepturile de cetăţean al României”.
Premierul Victor Ponta a declarat marţi, 7 august, că va renunţa la mini-recensământul anunţat (pentru ca CCR-ul să vadă numărul real al românilor cu drept de vot) pentru că se teme de un boicot din partea administraţiilor locale conduse de PDL.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com