„Hava şi PDL au rupt alianţa cu PNL pentru că puneam prea multe întrebări incomode şi chiar vroiam să muncim pentru oraş”

25 iulie 2012 18:150 comments

În urmă cu o lună, după alegerile locale, am acceptat o formulă politică mai dificilă şi mai greu de explicat, o alianţă la Alba Iulia între noi, cei de la PNL, şi vechiul PDL. Scopul era ca după multă vreme, oraşul să primească „sânge proaspăt” prin proiectele pe care noi le-am promovat şi le-am promis: investiţii, promovare turistică adevărată, Capitală Culturală Europeană, preocupare pentru spitale şi multe altele. Garanţia acestei colaborări era ca PDL să aibă un viceprimar şi PNL al doilea viceprimar în persoana mea. Acum, după doar o lună, văzând că noi chiar ne-am pus pe treabă, cei de la PDL, alături de primarul Hava, s-au speriat şi au preferat să rupă această alianţă.
A fost o lună în care am intrat în primărie zilnic la orele dimineţii şi am ieşit de acolo doar după orele 10-11 ale serii. A fost o muncă asiduă prin care am încercat să pornesc toate acele proiecte de care am tot vorbit. A fost o muncă de a pune în ordine o mulţime de documente şi structuri care nu îşi fac treaba eficient. În tot acest timp, din partea celor de la PDL nu am primit nici un ajutor şi nici nu am observat vreo preocupare pentru muncă! Tot ce spun ei sunt doar vorbe, iar interesul pentru albaiulieni – pot să o spun acum dinăuntru – e la limita minimă-minimă. Practic, în primăria condusă de PDL se face doar strictul necesar, atât cât să nu bată la ochi!
Al doilea motiv care a dus la ruperea acestei alianţe e deranjul pe care l-am produs primarului PDL Hava. Ca orice nou venit, am început să cer lămuriri despre proiecte, bugete, documente şi tot ce e necesar unei activităţi coerente. Întrebările mele au început rapid să trezească feţe încruntate şi speriate. În mod clar nu îi convenea că după 18 ani de condus de unul singur, fără nimeni în coasta lui, să vină cineva să îi ceară socoteală despre orice.
Nici interesul lui Hava pentru proiectele noastre, cruciale pentru oraş, nu prea a existat. Gesticulând mereu plictisit, primarul expedia pentru „altă dată” discuţii ce erau urgente, decizii care trebuiau luate imediat. Asta în zilele când era totuşi pe la primărie …
PNL s-a angajat să lucreze cu oricine e serios pentru modernizarea şi promovarea Alba Iuliei. Lista noastră de proiecte şi priorităţi e deja cunoscută de ani de zile. Din păcate, în acest moment, în Consiliul Local nu există o voinţă majoritară pentru aceste priorităţi. Prin felul în care PDL s-a comportat în ultima lună, în alianţa pe care am încercat-o noi cu ei, arată că este interesat doar de a nu fi deranjat din ne-munca de care se înconjoară zi de zi şi din activităţile suspecte ce cresc la umbra lui Hava. De aceea şi-au luat lângă ei un aliat de ocazie, PP-DD, care să închidă ochii la acelaşi mod defectuos în care Hava şi PDL au condus oraşul în 18 ani. Rămân un consilier local angajat în lupta pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia şi vă promit că Hava şi PDL nu vor avea linişte, aşa cum îşi doresc, pentru afacerile lor şi o vacanţă profitabilă de 4 ani pe banii dumneavoastră.

Simone Albani, vicepreşedinte PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com