În Alba USL are 4 parlamentari, ARD 2 şi PPDD 1

12 decembrie 2012 17:020 comments

Lista parlamentarilor Alba a fost finalizată în urma alegerii directe și a redistribuirii mandatelor. La fel ca la nivel naţional USL a luat potul cel mare şi în legistlatura 2012-2016 va fi reprezentată de patru parlamentari trei de le liberali care şi-au câştigat mandatele prin alegere directă, Teodor Atanasiu, Călin Potor şi Dan Simedru şi unul de la PSD, Ioan Dîrzu tot prin alegere directă. ARD a reuşit să câştige două mandate ambele prin redistribuire la fel ca şi PPDD care a fost din nou surpriza alegerilor.
Lista parlamentarilor din Alba:

SENAT
Teodor Atanasiu(USL)- a câştigat Colegiul 1 Senat(Alba Iulia, Cugir, Zlatna şi Apuseni), unul din cele mai mari colegii, obţinând mai mult de jumătate din voturile alegătorilorprezenți la urne (44.376 de voturi) învingându-l clar pe fostul prefect Ştefan Bardan, candidatul ARD. În legistlatura 2008-2012 Teodor Atanasiu a fost deputat.

Alexandru Pereş(ARD)- a fost învins în Colegiul 2 Senat de reprezentantul USL Nicolae Dobra dar a câștigat după redistribuire colegiul Colegiul nr.2, obținând 15.832 de voturi, cu 4.997 mai puține decât ocupantul locului I pe acest colegiu – Nicolae Dobra UNPR. Pereş se află la al cincelea mandat de parlamentar.

DEPUTAŢI
Colegiul nr.1 (Alba Iulia)-Călin Potor(USL) a câștigat Colegiul nr.1 (Alba Iulia) cu voturile a peste jumătate dintre alegători (13.610 de voturi). Este la al doilea mandat de deputat după cel din 2008-2012.
Colegiul nr.2(Sebeş-Blaj)-Clement negruţ(ARD)- a obţinut al doilea mandat de parlamentar pe acest colegiu dar de această dată doar după jocul redistribuirii
La aceste alegeri parlamentare Negruț s-a clasat pe locul 2, cu 8.762 de voturi (cu 2.834 mai puține decât Ovidiu Jidveian – USL, ocupantul locului 1 pe acest colegiu).
Colegiul nr.3(Cugir-Zlatna) –Dan Coriolan Simedru(USL)- fostul prefect a câştigat clar colegiul în faţa candidatului ARD, Ionuţ Fulea obţinând mandatul direct cu peste 50% din voturi fiind preferat de 14.457 de alegători.
Colegiul nr.4(Aiud-Ocna Mureş)- Cornel Comşa(PPDD). Şi el a intrat în jocul redistribuirii. Comșa a obținut 3.920 de voturi, cu 2.205 mai puține decât ocupantul locului 2 pe colegiu – Sorin Bumb (PDL) și cu 5.195 mai puține decât ocupantul locului 1 – Radu Coclici (PSD).
Colegiul nr.5(Apuseni-Teiuş)-Ioan Dîrzu (PSD), este la primul mandat de deputat și a câștigat ”din prima” Colegiul nr.5 (Apuseni – Teiuș), cu 14.825 de voturi surclasându-l clar pe Corneliu Olar(ARD) cel ce s-a autointitulat deputatul moţilor.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com