În curând clasa politică îşi va da “bacalaureatul profesional” în faţa poporului

31 octombrie 2012 16:040 comments

După ce “fotomodelul cu breton” cum le place unora să-i spună, „şi-a ridicat poalele-n cap proiectându-şi imaginea propriei spurcăciuni” pe retina susţinătorilor europeni, în semn de protest pentru “violarea” democraţiei săvârşită de Guvernul Ponta după preluarea puterii, şi culmea, a fost şi crezută de liderii cu greutate ai Europei, vine acum în faţa noastră, metamorfozată în fecioară, ca să ne prezinte concluziile în urma spovedaniei din comisia de etică a ARD-ului, a cărei preşedinte a avut onoarea să fie. Văzând-o cu câtă seninătate încearcă să ne prostească pe noi românii, care de bine de rău o cunoaştem atunci când este vorba despre probitatea morală a faptele sale, mai că îţi vine să crezi – vorba moţului nostru – că la aiastă femeie îi lipseşte o doagă. Numai că prin “sita” purităţii morale a acestei fiinţe cu un caracter dubios, de care s-au cam lămurit, rând pe rând, şi uni lideri marcanţi de la Bruxelles, au reuşit să se strecoare şi “molecule pedeliste” cancerigene precum: „femela lui cocoş”, “furăcioasa pensiilor”, “ domnul cu broscoiul în grumaz”, “ distribuitorul de flori prostituatelor de prin Italia“, aia cu: ”ciocul mic, că acum noi suntem la putere”, “ intelectualul care-i numea pe români viermi”, “celebrul branconier şi fost ministru” şi multe, alte căpuşe de care nu ne mai vedem scăpaţi. Să fie oare aceştia modelul valorilor morale cu care ARD vrea să intre în Parlament şi chiar să alcătuiască noua echipă de guvernare? Mă tem că lumea s-a săturat de minciuni, insulte, mitocănie, abuzuri, incompetenţă şi de miniştri agramaţi.
La urma urmei ARD este nimeni alta decât PDL-ul „vaccinat cu doi microbi” care în loc să-i întărească imunitatea vizavi de greşelile pe care le-a făcut, sunt sigur că-l vor face mai fragil.
Partidul Democrat Liberal dacă ar fi avut tăria să se cureţe puţin şi să meargă singur în alegeri testându-şi forţele proprii, ar fi primit o notă de promovare, poate chiar o medie de bursă. Or, sub această mască numită ARD, pedeliştii dovedesc faptul că la capitolul bărbăţie stau cam prost şi încearcă să şi-o ascundă sub o umbrelă comună, crezând nu vor fi observaţi sau trecuţi cu vederea.
Dacă electorii îi vor sancţiona, ceea ce este foarte posibil că se va întâmpla aşa, vor trebui să ştie că nu tăierile de salarii şi pensii sunt cauza principală. Avertismentul pe care îl vor primi va fi pentru jaful pe care unii l-au făcut din banul public, pentru felului cum ne-au sfidat împărţind ţara în două şi nu în ultimul rând pentru trădarea naţională de care au dat dovadă atunci când pentru a-şi păstra puterea, au apelat la străini neglijând faptul că aceasta le-a fost dată de popor şi tot el are dreptul să le-o ia. Cele peste şapte milioane de români se vor răzbuna şi pentru faptul că nimeni şi niciodată să nu mai apeleze la forţe străine, ca atunci când ei cu o majoritate de peste 85% au spus DA într-o problemă internă legată de referendum. Vor fi pedepsiţi pentru nepotismul şi clientelismul politic de care au dat dovadă dar şi pentru acoperirea abuzurilor şi protejarea evazioniştilor fiscali care reprezintă un atentat la siguranţa naţională prin pagubele aduse an de an, la bugetul statului. De aceea, aflându-ne în pragul alegerilor poate că n-ar fi rău să ne reamintim faptul că universalitatea dreptului la vot cât şi egalitatea lui reprezintă unul dintre marile câştiguri democratice obţinute în decursul istoriei. În acest sens prezenţa masivă la vot, exprimarea opţiunii pentru un partid sau altul din proprie convingere, reprezintă cea mai bună formă de manifestare a democraţiei. Cea mai bună alegere va fi aceea dacă majoritatea îi vor sancţiona pe cei care au jefuit ţara, dar pentru aceasta avem obligaţia morală să mergem la vot. În nouă decembrie puterea va fi în mâinile noastre după care ne-o delegăm. Important este să ştim cui o dăm şi de ce.
Poate că va veni o vreme şi sigur va veni, când şi justiţia nu se va mai lăsa călcată în picioare de puterea politică şi-i va pedepsi pe toţi care încalcă legea, fără să mai fie subordonată ca pe vremuri. În acest sens am să prezint un caz real petrecut cu vreo 30 de ani în urmă. O femeie dintr-o comună limitrofă a judeţului, lumea îi spunea Ana lui Cocoşoaie, aduna spice după ce se recoltase şi, într-un loc a găsit mai mult grâu, vărsat. Bucuroasă, femeia l-a adunat şi a încropit mai bine de un jumătate de sac. În drum spre casă, s-a întâlnit cu miliţianul care a dus-o la postul de miliţie şi i-a întocmit proces-verbal de contravenţie. Cazul s-a judecatat la căminul cultural iar femeia a fost condamnată la şase luni de închisoare cu executare la locul de muncă – CAP. Miliţianul “vigilent” a primit drept recompensă transferul într-o comună mai aproape de oraş. A rămas vorba printre săteni “Ana lui Cocoşoaie a fost condamnată la 6 luni de închisoare pentru că a măturat miriştea”. Niciodată poliţia nu i-a căutat pe cei care noaptea goliseră buncărul combinei şi vărsaseră grâul pe jos, spre nenorocul Anei. Din această privinţă lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici până astăzi. De aceea haideţi să mergem la vot poate reuşim să schimbăm lucrurile în mai bine. Dacă Ana lui Cocoşoaie mai trăieşte sunt sigur că merge la vot. Şi bine face.

Prof. pensionar Eugen URSU

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com