Incident electoral referitor la urna mobilă în secţia de votare de la Bucerdea Grânoasă

29 iulie 2012 19:220 comments

Partidul Democrat Liberal, filiala Alba, a sesizat Biroul Electoral Judeţean Alba şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, cu privire la un incident electoral petrecut în secţia de votare nr. 211 din Bucerdea Grînoasă, precizează reprezentanţii partidului, într-un comunicat de presă.
Potrivit reprezentanţilor PDL, preşedinta biroului electoral al secţiei de votare din Bucerdea Grânoasă, Marcu Babi, „în mod nelegal, a înţeles să-i solicite dnei. Rodica Beldean, reprezentanta PNL în biroul electoral al secţiei de votare, completarea de cereri pentru urna mobilă, fără a exista solicitări de acest gen direct de la cetăţeni.
Dna. Beldean, reprezentanta PNL, a folosit pur şi simplu datele de identificare şi numele persoanelor care au votat folosindu-se de urna mobilă la alegerile locale din luna iunie. Aceste date i-au fost furnizate de către dna. Marcu Babi care, la alegerile din iunie, a fost locţiitor al preşedintelui biroului electoral al acestei secţii de votare şi a reţinut de atunci datele cetăţenilor care au folosit urna mobilă.
Dna. Marcu Babi este şi angajată a Primăriei Bucerdea Grânoasă.
Sesizarea PDL a fost înregistrată la IPJ Alba cu nr. 719/29.07.2012.”
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com