Inginerul Hava vă face skate park-ul cum v-a făcut şi bazinul olimpic

6 iunie 2012 00:000 comments

Ultimele sondaje de opinie şi analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de faţă Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi şi are prima şansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reuneşte ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar şi de publicaţiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziţie şi este considerat câştigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Rezultatul confirmă declaraţiile noastre. Călin Potor conduce în preferinţele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste şapte procente în faţa actualului primar al municipiului.
La final de mandat, în momentul în care a constatat că cetăţenii vor altceva de la cel ales să îi reprezinte, inginerul Mircea Gheorghe Hava caută tot felul de motive pentru a face promisiuni electorale deşarte. Normal, pentru că e campion la a face promisiuni pe care după aceea să le ignore pur şi simplu. Este suficient să staţi de vorbă cu albaiulienii din cartierele oraşului pentru a ajunge singuri la concluzia că oamenii vor altceva. Vor ca vocea lor să fie auzită tot timpul, vor ca solicitările lor să fie puse în practică, iar primarul să muncească pentru ei, nu pentru grupuri de interese.
Una din categoriile neglijate timp de 20 de ani de inginerul de la primărie o reprezintă tinerii. Care nu au parcuri, zone de agrement sau alte locaţii unde să se poată distra. Aşa că s-a gândit bine onor inginerul Hava că ar merge bine o promisiune deşartă ţintită spre tineri. Aşa a scos găselniţa unui skate park. De ce găselniţă? Pentru că este electorală. Şi pentru că de fapt şi de drept pe Hava nu-l interesează deloc acest skate park. Vrea doar voturile tinerilor. Acum ceva vreme tinerii pasionaţi de biciclete, skateboard şi role au avut un spaţiu, amenajat cât de cât, unde se puteau desfăşura. Acesta a fost însă distrus când au început lucrările prin cetate. Dacă ar fi vrut cu adevărat inginerul Mircea Gheorghe Hava ar fi putut realiza un skate park. A avut la dispoziţie 20 de ani. Adevărul este că nu a vrut şi nu i-a păsat absolut deloc.
La fel s-a întâmplat şi cu bazinul olimpic din Alba Iulia. Închis de doi ani pentru reparaţii, bazinul a devenit în acest an subiectul favorit al inginerului din primărie pentru promisiuni peste promisiuni. Ba se deschide în mai, ba la sfârşitul lui mai, ba prin iunie. Pentru ca într-un final să ne spună că doar la sfârşitul lunii iulie va putea fi dat în folosinţă. Cam pe când trece vara. Ce mai contează tinerii care vor să facă sport de performanţă şi nu au unde se antrena? Ce mai contează sutele de părinţi care îşi doresc să îi ducă pe cei mici la bazin? Contează doar promisiunile electorale mincinoase ale inginerului Hava. Care ne tot duce cu preşul deschiderii bazinului din Alba Iulia în timp ce sportivii noştri de performanţă renunţă la sport pentru că nu îşi permit costurile deplasării la antrenamente la Sibiu sau la Deva.
Şi dacă tot suntem la capitolul sport vreau să îi asigur pe locuitorii municipiului de faptul că voi sprijini activitatea sportivă. Echipa de fotbal, atletismul, tot ce înseamnă sport de performanţă în Alba Iulia. Pentru că avem sportivi cu rezultate deosebite care trebuie să se bucure de sprijinul nostru total şi de tot respectul şi aprecierea noastră.
Exemplele de mai sus demonstrează din plin ”preocuparea” lui Mircea Hava atât pentru tineri, cât şi pentru cei mai mici. Asta ca să nu mai amintim faptul că în Alba Iulia nu avem ştrand, zone de agrement, de promenadă sau parcuri în care să ne putem scoate copiii sau nepoţiii la plimbare. Nu avem pentru că în fruntea oraşului stă un om care ştie doar să promită, nu să şi facă.
CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com