Inginerul Mircea Gheorghe Hava îşi plăteşte slugile cu apartamente şi cu sute de mii de lei

5 iunie 2012 00:010 comments

Ultimele sondaje de opinie şi analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de faţă Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi şi are prima şansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reuneşte ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar şi de publicaţiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziţie şi este considerat câştigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Rezultatul confirmă declaraţiile noastre. Călin Potor conduce în preferinţele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste şapte procente în faţa actualului primar al municipiului.
Pe ultima sută de metri a mandatului său, inginerul Mircea Gheorghe Hava s-a gândit să îşi răsplătească mai mulţi colaboratori apropiaţi, a se citi slugi. Una dintre ele este Emanuel Drăguşin, celebru deja pentru servilismul fără margini faţă de Hava şi partidul său. Acesta este purtătorul de cuvânt al firmei care execută lucrările din cetate, abonată la lucrările pe bani publici din Alba Iulia, precum şi prezentator la o televiziune locală obscură, proprietate a aceleiaşi firme. Adică un fel de pseudo-jurnalist. Pentru pupat Piaţa Independenţei a fost recompensat baban. Cu un apartament ANL. În acest caz, avem dubii serioase asupra respectării criteriilor de atribuire a locuinţelor ANL.
Tot apartament ANL a primit un alt apropiat al inginerului Mircea Gheorghe Hava. Robert Roman este angajat al primăriei ca responsabil achiziţii publice. Şi nu este deloc străin de toate dedesubturile atribuirii lucrărilor din ultimii ani doar anumitor firme prietene fie cu PDL, fie cu inginerul Hava. Ca să nu mai vorbim de licitaţiile de promovare a proiectelor cu fonduri europene şi publicitate, câştigate toate de aceleaşi şi aceleaşi firme. Evident că responsabilul de achiziţii publice a ştiut şi de neregulile comise la comanda şefului său, care au dus la aplicarea unei cerecţii financiare de 50 de mii de euro pe unul din proiectele din cetate. Este atât de competent că a încredinţat direct, fără licitaţie, o lucrare de peste 700.000 de lei. Cu alte cuvinte, cine încalcă legea, cu aprobarea şefului, primeşte ceva, mai devreme sau mai târziu.
În acelaşi capitol al neregulilor se încadrează un alt angajat al primăriei, mâna dreaptă a inginerului Hava, campion la încasat venituri exorbitante din bani publici pentru perioada de criză prin care trecem. Concret, Nicolaie Moldovan, angajat al primăriei este plătit anual, conform declaraţiei sale de avere, cu sute de mii de lei. Împreună cu soţia, care şi ea este angajată în Primăria Alba Iulia, Moldovan încasa acum doi ani nu mai puţin de 300 de mii de lei. Între timp, suntem convinşi că sumele au crescut. Cum a reuşit? Vă spunem noi. Pentru că este angajat al primăriei în funcţia de şef serviciu direcţia programe, dar în acelaşi timp oferă consultanţă pentru Fundaţia PAEM, AIDA şi AIDA Transport Local, unde deţine poziţii de conducere. Nu ştim cum reuşeşte să muncească în programul de 8 ore în patru locuri diferite. La fel cum nu ştim ce lege din ţara asta îi permite unui funcţionar care este plătit din bani publici pentru elaborare proiecte să facă acelaşi lucru pentru o entitate privată. Ca să nu mai vorbim de faptul că AIDA şi AIDA transport local folosesc bani din bugetul local al municipiului Alba Iulia. Deci practic avem un funcţionar plătit din bani publici cu sute de mii de lei, de zece ori mai bine ca un parlamentar. Miroase de la o poştă a conflict de interese.
Avem mari suspiciuni că inginerul Mircea Gheorghe Hava a încălcat grosolan legea în aceste cazuri prezentate mai sus. Aşa cum a făcut şi când a plătit subvenţiile la transportul local în funcţie de numărul total al beneficiarilor, fără a lua în calcul călătoriile efectuate în mod real. Prejudiciul a fost de 7 milioane de euro. Iar asta spune referatul procurorilor, nu noi. Aceiaşi oameni ai legii care au decis să îi pună inginerului Hava sechestru pe case deoarece consideră că acesta a încălcat deliberat legea. Ca să nu mai amintim de dosarul cu fondurile pentru echipa de fotbal, unde a reuşit să ”convingă” 11 consilieri să nu se mai constituie parte civilă într-un dosar cu o posibilă pagubă de 2 milioane de euro pentru bugetul local.
După alegerile din 10 iunie, când candidatul USL, Călin Potor, va câştiga fotoliul de primar al Municipiului Alba Iulia, toate neregulile făcute de inginerul Hava şi acoliţii săi vor ieşi la lumină. Iar cine a încălcat legea va răspunde pentru tot ce a făcut.

CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com