La Alba Iulia, mărţişoare de la 1 la 50 de lei

27 februarie 2013 14:020 comments

martisorDe câteva zile pe Bdul Transilvania din Alba Iulia au apărut vânzătorii de mărţişoare, de toate gusturile şi pentru toate buzunarele. În bazarul încropit pe trotuare cumpărătorii au la dispoziţie o ofertă bogată, diversificată.

Mărţişoarele clasice, din porţelan, mai puţin căutate decât în alţi ani, sunt accesibile ca preţ: 3-5 lei.

De câţiva ani producătorii de obiecte artizanale au venit cu oferte noi, proaspete, diversificate: obiecte pe care scrie cu mândrie HANDMADE (lucrate manual) realizate din gips, lut, lemn, scoici etc reprezentând zodii, animale, obiceiuri, diverse personaje. Apoi mai sunt păpuşele viu colorate, coşuleţe, felicitări (serioase sau haioase, gata completate sau care lasă liber cumpărătorului să scrie mesaje de Mărţişor), flori, ghiocei ş.a.

Jucăriile de pluş pot fi date ca dar, dar preţurile sunt cam mari: ajung până la 50 de lei. Evident nu puteau lipsi şnururile împletite roş-albe.

Cele mai scumpe sunt obiectele suflate cu aur (brăţări, cruciuliţe, lanţişoare cu medalion, broşe etc): cele mai ieftine sunt 15 lei, dar ajung până la 40-50 de lei pentru cei care doresc să facă un cadou mai pretenţios.

Vremea a fost destul de bună în ultimele zile, dar vânzătorii ambulanţi se plâng de clienţi: aşa cum ne-am obişnuit românii vin în ultimul moment să cumpere mărţişoare.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com