La volan băut bine şi cu permisul anulat

16 mai 2013 13:311 comment

etilotestÎn data de 15.05.2013, poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic pe M.R., de 40 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ciocârliei din municipiul reşedinţă de judeţ, iar la controlul cu aparatul alcooltest a
rezultat valoarea de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, întrucât M.R. nu a putut prezenta pentru control permisul de conducere, poliţiştii au procedat la verificarea acestuia în baza de date a poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta figura ca fiind anulat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 87 aliniatul 1 din O.U.G.195/2002 şi ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având permisul de conducere anulat”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 86 aliniatul 2 din acelaşi act normativ.

1 Comment

  • pensionar sarac

    Vad cu toate controalele ca se vorbeste la telefon, se conduce cu o mana-TOTI SE CRED BURICUL PAMANTULUI- fara a da a primi telefon se opreste rotatia pamantului.Uni si acum fac depasiri, de te ingrozesti, si conduc ca la raliuri.Fara masuri drastice, -NEMA CULTURA- nu se rezolva in ROMANIA.(E PACAT CA PESTE 50% SUNT FEMEI CARE DEVIN MAME, BUNICI!!!!!!PROBABIL ASTA INVATA LA COPILUL LOR, NEPOTILOR, NU SE GANDESC CA POT AVEA SURPRIZE DRAMATICE)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com