Lauda-ma, gura, ca sa-ti dau friptura!

11 decembrie 2019 13:291 comment

Împlinirile guvernării liberale într-o lună de zile

Pe 4 noiembrie a fost învestit cabinetul Orban, PNL preluând guvernarea unei țări aflate în derivă. O Românie divizată, înglodată în datorii, cu instituțiile statului la cote minime de încredere din partea populației. Acesta este tabloul ce l-au lăsat în urmă Dragnea, Dăncilă și cei din jurul lor.

Ne-am asumat actul de guvernare, de aceea suntem datori să începem a corecta toate monstruozitățile provocate de PSD: în economie, în justiție sau în materie de politică externă. Ceea ce a reușit guvernarea liberală în decurs de o lună, cu sprijinul puternic al președintelui Klaus Iohannis, este peste așteptările tuturor.

Agenda reformatoare a guvernului condus de Ludovic Orban a început să fie pusă în practică. Executivul a fost restructurat, ajungând la 16 ministere, față de cele 24 ale guvernului Dăncilă, cu 27 de miniștri. Vorbim de mii de posturi create de PSD pentru acoliții săi, plătiți de statul român, din banii noștri, ai tuturor.

A fost desecretizat dosarul 10 August, a fost abrogat recursul compensatoriu, au fost eliminate supraimpozitarea contractelor cu fracțiuni de normă și supraaccizele pe carburanți!

De asemenea, au fost asigurați banii pentru minerii disponibilizați din Valea Jiului, s-a urmărit o majorare sustenabilă a salariului minim, s-au alocat fondurile necesare pentru plata pensiilor, alocațiilor și indemnizațiilor materne și medicale.

Este un bilanț scurt, care arată că se poate guverna în interesul cetățeanului. Este ceea ce ne propunem: transparență, normalitate, democrație, prosperitate. În viitor, aceasta va însemna o Românie competitivă în Europa.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iași
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com