Liberalii din Alba îşi vor stabili candidaţii la alegerile parlamentare

18 septembrie 2012 16:580 comments

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă a PNL Alba Iulia, preşedintele organizaţiei PNL Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a precizat că până la sfârşitul acestei săptămâni se vor cunoaşte candidaţii PNL Alba la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Trebuie precizat faptul că, la finalul săptămânii trecute, la Murghiol, în Delta Dunării, reprezentanţii USL au stabilit colegiile de senatori şi deputaţi pentru alegerile parlamentare din toamnă.
La nivel naţional, PSD va avea 246 de candidati pe listele USL, dintre care 30 vor reveni UNPR, iar PNL a obţinut 206 de poziţii, 21 dintre acestea fiind rezervate conservatorilor.
La nivelul judeţului Alba, PNL le-a luat faţa social democraţilor, reuşind să obţină trei colegii de deputaţi şi unul de senator, în timp ce PSD Alba a obţinut
două colegii de deputaţi şi unul de senator. Deocamdată, cel puţin liberalii, îşi păstrează în secret candidaţii la parlamentare şi aşteaptă şedinţa Biroului Judeţean de la sfârşitul săptămânii şi Delegaţia Permanentă pentru a-şi scoate în faţă oamenii pentru alegerile parlamentare. Un lucru cert este faptul că Partidul Conservator Alba, colegi de alianţă cu PNL Alba, nu va avea niciun candidat la parlamentare, conform preşedintelui PNL Alba Iulia, Gabriel Pleşa.
„Singurul lucru pe care vi-l pot spune este că noi liberalii avem colegiile pe care le ştiţi, trei de deputat, Colegiul Alba Iulia, Colegiul Apuseni şi Colegiul Zlatna-Cugir şi colegiul senatorial mare cum se zice, respectiv cel care prinde cele trei colegii de deputat. Referitor la nominalizările de persoane, în foarte scurt timp le veţi afla. Noi, la sfârşit de săptămână, avem şedinţa de Biroul Judeţean şi Delegaţia Permanentă, sâmbătă, delegaţia care va stabili şi va consfinţi candidaturile pe colegii. Nu aş vrea să fac niciun alt comentariu la ora asta, pentru că nu are rost, practic există discuţii încă în interiorul partidului şi vom ieşi oficial cu candidaturile la finalul săptămânii. Conservatorii nu vor avea pe Alba candidaţi. Aceasta este o certitudine, o chestie clară”, a declarat preşedintele PNL Alba Iulia, Gabriel Pleşa.
Reprezentanţii PNL Alba au declarat că fiecare candidatură depusă se va discuta în cadrul şedinţei judeţene de partid, iar Delegaţia permanentă este forul decizional suprem care dă girul privind candidatura respectivului candidat. Termenul limită de depunere a candidaturilor este această săptămână, înainte de desfăşurarea şedinţei Biroului Judeţean şi celei a Delegaţiei Permanente.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com