Liberalii işi aleg astăzi noua conducere.PNL Alba va avea 5 membrii în conducerea centrala a partidului

23 februarie 2013 10:340 comments

Crn Antonescu nu va avea nici un rival la alegerile pentru conducerea PNL.Deja delegaţii PNL s-au raliat cauzei sale votându-i, aproape în unanimitate, statutul prin care face din biroul politic de conducere cartierul său de stat major pentru susţinerea și organizarea acestui efort electoral. Noua structură de conducere a liberalilor va avea un preşedinte, un primvicepreşedinte, un secretar general şi 31 de vicepreşedinţi. Din cei 31 de vicepreşedinţi, 15 vicepreşedinţi vor avea atribuţii executive
Liberalii s-au reunit vineri în congres extraordinar, la Palatul Parlamentului. Ei au adoptat modificările la Statutul PNL.
Conform Noului Statut PNL adoptat vineri cu o majoritate covârșitoare, presedintele PNL Alba Teodor Atanasiu va fi membru in Biroul Politic Central, iar deputatii Călin Potor si Dan Coriolan Simedru și vicepreședinții PNL Alba Simion Cretu și Florin Roman membri in Delegația Permanentă, forul de conducere al partidul între congrese. Potrivit lui Florin Roman, aflat la Congres, “niciodată până acum, PNL Alba nu a avut 5 membri in conducerea centrală a PNL!”1
Proiectul de statut prevede, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, existenţa a trei organisme de conducere: Congresul, Delegaţia permanentă şi Biroul Politic Naţional.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că propunerea de Statut este una eficientă şi perfect democratică, punctând că nu poate fi vorba de deficit de democraţie în acest document.
“Într-un cuvânt este un statut eficient şi perfect democratic. Mai democratic dacă putem să folosim un grad de comparaţie decât orice alt statut al PNL după ’90. De ce? Pentru că aduce la decizie cel mai mare număr de oameni. Este vorba de 60 şi ceva de oameni”, a spus Antonescu, după şedinţele conducerii PNL de joi.
Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat îngrijorat de “o anumită somnolenţă democratică” din cadrul formaţiunii politice. “Ceea ce mă îngrijorează este că în PNL este o anumită somnolenţă democratică, având în vedere că propunerile mele (n.r. – de modificare a Statutului PNL, respinse prin vot) ar fi permis accederea în structurile de conducere a unor oameni noi, a unor oameni care în mod legitim îşi doresc să acceadă la funcţiile de conducere. În pofida acestui lucru, am văzut o atitudine care pe mine mă decepţionează”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com