Liberalii işi votează statutul şi conducere partidului

22 februarie 2013 08:400 comments

CONGRES ORDINAR - PNL
Liberalii se reunesc, vineri şi sâmbătă, în Congres, pentru adoptarea Statutului şi alegerea conducerii, totul pe fondul acuzaţiilor privind concentrarea puterii în mâna preşedintelui PNL lansate la adresa lui Crin Antonescu de către Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman şi Ludovic Orban.
Votarea noului Statut urmează să aibă loc, astazi, iar sâmbătă este programată alegerea conducerii partidului
În Congres se va decide şi poziţia deţinută de proaspătul membru al formaţiunii, Klaus Iohannis, candidat pentru postul de prim-vicepreşedinte. Primarul Sibiului a declarat, joi seară, că se află în cursa pentru poziţia de prim-vicepreşedinte al PNL, pe lista susţinută de liderul PNL Crin Antonescu.
Conducerea PNL s-a reunit, joi seară, în Delegaţia Permanentă şi a adoptat proiectul de Statut care va fi propus Congresului. Propunerea pentru noul Statut al PNL prevede înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, creşterea numărului de vicepreşedinţi până la 31 şi alegerea pe listă inclusiv a secretarului general.
“Proiectul prevede să existe trei organisme de conducere, în conformitate şi cu cerințele Legii partidelor politice – Congresul, Delegaţia Permanentă, care conține Biroul Politic Naţional şi grupurile parlamentare în principiu, precum şi unii aleşi locali ai partidului, şi un Biroul Politic Național, format din unii membrii de drept, cum ar fi preşedinții filialelor teritoriale, preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii municipiilor reşedință de județ, preşedinții unor organizaţii speciale ale partidului – de tineret, de studenţi, de femei – precum şi un număr de membri aleşi de Congres şi anume: preşedintele partidului, prim-vicepreşedintele, secretarul general şi 31 de vicepreşedinţi”, a susţinut Voicu.
Din judetul Alba, conform Statutului PNL, la Congresul extraordinar de la București vor participa 5 reprezentanți de drept ai organizației județene și încă 27 de membri desemnați în cadrul Delegației Permanente. Cei 5 reprezentanți de drept sunt: Teodor Atanasiu, senator PNL de Alba și membru în Delegația Permanentă la nivel național a PNL, deputații PNL de Alba, Călin Potor și Dan Coriolan Simedru, vicepreședintele PNL Alba Simion Crețu, în calitate de reprezentant al organizației județene, precum și Florin Roman, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com