Lucrări de proastă calitate şi angajări suspecte făcute de primarul din Gârbova
Actualul primar al comunei Gârbova, Nedela Ioan, care este şi candidatul PDL la primăria comunei la alegerile din 10 iunie, a reuşit în cei patru ani de mandat câteva lucruri destul de „interesante”. Acesta s-a remarcat prin derularea unor lucrări făcute de mântuială şi o risipă a banului public dar şi european.
O primă ispravă a primarului a fost faptul că la cumpărarea unei case prin Legea 112, a minţit spunând că nu a mai avut nici o casă, pe când domnul candidat a deţinut o casă pe care a vândut-o. Şi uite aşa şi cu banii în buzunar şi cu o casă luată prin Legea 112.
Şi ca să fie totul bine, domnul primar a reuşit să-i dea soţiei sale două funcţii în primărie, aceasta fiind şi agent agricol dar şi responsabil de urbanism. Sună a incompatibilitate, nu-i aşa? Continuând pe aceeaşi linie, edilul a reuşit angajarea unui responsabil de pompieri care în acelaşi timp este şi profesor, şi peste toate mai este rudă şi cu el. Nu ştim cum se împacă cu cele două funcţii respectivul ins sau cum poate să reuşească să le ducă la îndeplinire. Dacă în timpul unei ore, Doamne fereşte, ia foc ceva, ce face? Acest lucru ar fi trebuit să dea de gândit autorităţilor locale de la Gârbova.
Trecând la domeniul investiţiilor, edilul şef de la Gârbova a construit prin diferite fonduri un cămin cultural, în locul celui retrocedat saşilor, în valoare de 11 miliarde lei vechi, o sumă ce pare enormă ţinând cont de perioada de criză prin care trecem. Una peste alta, o parte din suma aceasta se putea economisi deoarece comunitatea saşilor din localitate a vrut să dea căminul cel vechi în folosinţa comunei un an gratuit iar mai apoi cu drept de cumpărare pe o sumă rezonabilă. Dar primarul nu a dorit.
În comuna Gârbova s-a început şi canalizarea, dar doar pe două străzi, deoarece restul au fost retrase din proiect. Vina a cui este oare?
În satul Cărpiniş, oamenii au fost taxaţi pentru racordul la apă cu sume de 5-7 milioane lei vechi, sume ce nu trebuiau încasate. O altă lucrare, făcută pe bani europeni, a fost cea de asfaltare. De proastă calitate, bineînţeles, oamenii fiind nemulţumiţi că banii s-au dus iar asfaltul este prost. Octavian Popescu