M.A.I. interzice accesul in Romania pentru 4 extremisti maghiari!

18 martie 2014 10:000 comments

Desi au trecut 24 de ani de la evenimentele triste din 15 martie 1990, ranile nu s-au inchis definitiv.Ca sa evite escaladarea gratuita a urii interetnice, ura alimentata de extremistii cu interese politice, MAI a adoptat solutia simpla de an u le mai permite accesul in tara.Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizației Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik și Mikolo Bela, membru al organizației Noua Garda Ungară, față de care organele competente au sesizat Curtea de Apel București în vederea declarării acestora ca indezirabili.

“Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activități de natură naționalist extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice și a securității naționale a României”, a spus oficialul MAI.

De asemenea, autoritățile române au în vedere și alte persoane care desfășoară în mod sistematic pe teritoriul României astfel de acțiuni care contravin normelor comunitare și legislației naționale.

“Autoritățile române sunt hotărâte să aplice cu fermitate legislația în vigoare în toate cazurile în care cetățenii altor state prin declarații publice sau alte acțiuni încalcă direct sau instigă la nerespectarea Constituției și legilor țării”, a mai precizat Dajboc.

Măsura anunțată de MAI a fost luată în baza legislației în vigoare, precum OUG 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre UE, legea referitoare la securitatea națională a României 51/1991.

Decizia este adoptată cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe  TERITORIUL  ROMANIEI! Vedem in asta un semn de maturitate.Va dati seama cate lucruri urate s-ar fi evitat, daca si in’90 s-ar fi luat o masura similara?militants-jobbik_1

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com