Mai mulţi pădurari din Apuseni au obstrucţionat dreptul la vot

29 iulie 2012 19:232 comments

Referendumul de duminică a încins spiritele între USL şi PDL. Reprezentanţii USL au acuzat, duminică, faptul că în mai multe comune montane din judeţul Alba, mai mulţi pădurari simpatizanţi ai PDL au obstrucţionat buna desfăşurare a refrendumului, împiedicând votarea sau îndemnând oamenii să nu voteze. În cazul în care votau, erau ameninţaţi cu pierderea cotelor de lemne. În acest sens, reprezentanţii USL au depus o contestaţie la BEJ Alba.
“D-na Resiga Monica din localitatea Vidra, soţia primarului PDL Resiga Ioan Alexandru – semnalare de la Secţia de vot 429, comuna Vidra, jud Alba; Dl. Neag Petru, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Horea-Apuseni – semnalare de la Secţia de vot 271, comuna Horea, jud Alba; Dl. Oneţ Nicolae, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Horea-Apuseni – semnalare de la Sectia de vot 274, comuna Horea, jud Alba. Fiecare dintre aceste persoane staţionează în faţa secţiei de vot menţionate şi îndeamnă, împiedică sau fac presiuni asupra cetăţenilor să nu participe la Referendum. Împotriva acestor aspecte a fost depusă la BEJ Alba plângerea nr. 368/29.07.2012.
Sesizăm de asemenea, că în multe comune din zona montană, reprezentanţii PDL din Ocoalele Silvice fac presiuni asupra cetăţenilor să nu voteze, altfel îşi pierd cotele de lemn!” se arată într-un comunicat remis de USL Alba.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com