Mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele comisarului șef Traian Berbeceanu

24 octombrie 2013 20:510 comments

IMG_4133Joi seara în jurul orei 22:00 Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea procurorilor DIICOT Alba privind propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele comisarului șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu.
Decizia, luată după mai multe ore de deliberări, nu este definitivă și a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
“Astăzi, 24.10.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la inculpaţii Biriescu Titus Gabriel, Biriescu Ramona Anişoara şi Berbeceanu Traian.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie” se arată într-un comunicat de presă al Curții de Apel Alba Iulia.
Berbeceanu a fost adus la instanță joi, în jurul orei 14.30, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce a fost audiat peste noapte la DIICOT Alba, alături de alți doi învinuiți din Hunedoara – soții Biriescu Titus și Ramona, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat care făcea operațiuni ilegale cu carburanți.
La aducerea sa la Curtea de Apel Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost aplaudat și îmbrățișat de colegii săi de brigadă.
Amintim faptul că șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost reținut în noaptea de miercuri spre joi de procurorii DIICOT, și a fost prezentat Curții de Apel Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Comisar șef Traian Berbeceanu este urmărit penal de către DIICOT sub aspectul acuzației de a fi comis infracțiunile de sprijinire a unui grup infracțional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă și fals în declarații.
Ofițerul a fost audiat mla sediul DIICOT Alba Iulia timp de mai multe ore, unde a fost adus de mascați miercuri, după ce procurorii au percheziționat apartamentul în care acesta locuiește în Deva, precum și casa părintească din localitatea hunedoreană Șoimuș. “Nu pot să vă spun foarte multe acum decât că asistați la cea mai mare mârșăvie din cariera voastră. Vreau să fiți convinși, și voi și privitorii sau cititorii voștri, că și eu, și polițiștii mei suntem extrem de corecți și de cinstiți”, a declarat Berbeceanu presei, acesta menționând că “asta este când te lupți cu crima organizată”.
Întrebat dacă știe cine s-ar afla în spatele unei eventuale înscenări, comisarul șef a răspuns: “Nu bănuiesc. Știu.”
Berbeceanu a adăugat că o să dea nume la timpul potrivit iar în spatele arestării sale ar fi oameni dindin mediul politic, și din mediul de afaceri, din cei care ar trebui să apere legea.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com