MESAJUL PNL ALBA LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

16 septembrie 2013 13:560 comments

elevi inscriereDragi elevi,
Doamnelor și domnilor profesori,
Stimați părinți,
În fiecare an luna septem¬brie este aștep¬tată cu emoție de către copii, părinți și cadre didac¬tice. Ele¬vii doresc să-și revadă colegii, să de¬pene am¬intiri din vacanța mare, părinții retrăiesc alături de copi¬ii lor emoția începutu¬lui unui nou an școlar și re¬mem¬o¬re¬ază am¬intiri din pe¬rioa¬da copilăriei, iar dascălii așteaptă cu speranță întâlnirea cu ele¬vii pentru a-și putea realiza cu succes menirea lor profesională. Începutul fiecărui an școlar reprezintă un moment de provocare pentru fiecare dintre actorii implicați în educație. Iată de ce disciplina, competitivitatea și speranța trebuie să fie câteva dintre aspectele cele mai relevante care să ne ghideze pe toți (elevi, profesori, părinți, reprezentanți ai comunității) în munca pe care trebuie să o depunem zilnic pe acest tărâm deosebit de interesant al educației oferită copiilor noștri.
Sigur, au fost (și, din păcate încă mai sunt) voci care consideră că școala singură trebuie să-l educe pe elev. Nimic mai fals – căci există și alte instituții esențiale în educația unui elev (familia, biserica etc.). Iar pentru un viitor cetățean al unei țări democratice, educația este esențială.
PNL Alba s-a alăturat tot timpul (fie prin diverși lideri aflați în funcții publice, fie prin demersuri organizaționale) eforturilor prin care comunitatea a sprijinit școala (această instituție esențială a societății românești actuale) în demerul său de educație. Programele de meditații gratuite oferite elevilor (de care au beneficiat, numai in ultimii 3 ani, circa 700 de elevi), diverse școli de vară sau de iarnă (cu participarea elevilor și studenților), dezbaterile publice, susținerea investițiilor în infrastructura școlară, iar mai nou proiectele „Primul ghiozdan” și „Școala Profesională Germană” (proiecte inițiate de vicepreședintele CJ Alba, liberalul Florin Roman) sunt doar câteva dintre exemplele care pot să argumenteze faptul că pentru PNL Alba susținerea învățmântului a fost tot timpul o prioritate. Și nu ne vom opri aici, pentru că suntem conștienți de faptul că educația este unul dintre darurile cele mai de preț al fiecărui in¬di¬vid; iar aceasta ar tre¬bui să fie de¬viza fiecăruia din¬tre noi: cadre di¬dac¬tice, elevi, părinți, reprezentanți ai comunității. Proiectele vechi, care au avut mereu succes, le vom continua, iar altele noi, care sperăm că vor fi la fel de bine primite de către beneficiari, vor începe a fi implementate în curând.
Privind retrospectiv la anul şcolar anterior, ne aducem aminte de diverse dificultăţi prin care s-a trecut, dar şi de munca şi forţa de mobilizare a cadrelor didactice, care au pus binele şi interesul elevului înaintea oricărei alte preocupări şi dorinţe. Sigur, din păcate, nu toți elevii au reușit să obțină rezultatele dorite la finalul anului școlar 2013-2014, dar cu siguranță cu toții putem să fim capabili să învățăm din greșelile trecutului.
Sperăm, deci, ca noul an școlar să fie unul cu realizări mult mai numeroase decât cel precedent, pentru că elevii noștri de azi reprezintă viitorul aceste națiuni, iar societatea românească de mâine va fi construită de acești elevi de astăzi.
Fie ca Bunul Dumnezeu să ne dea tuturor sănătate și putere de muncă, să lumineze cu lumina cunoașterii celei adevărate mințile elevilor, să sporească râvna cea stăruitoare a dascălilor și să întărească inimile părinților întru încredere spre reușită!
Un nou an școlar de excepție, cu împliniri, bucurii şi satisfacţii!

Prof. Adrian SIMION,
Purtător de cuvânt al PNL Alba

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com