Ministrul Apărării de acord cu mutarea armatei din Cetatea Alba Iulia

17 mai 2013 14:161 comment

Prezent la Alba Iulia, ministrul apărăriimilitari, Mircea Dușa, a declarat că este de acord cu mutarea armatei din cetate și transferarea clădirilor către administrația locală și cea județeană, care le vor reabilita.
Mircea Dușa a spus că a discutat cu reprezentanții administrației din Alba și că este de acord cu cedarea clădilor în care funcționează în prezent Centrul Militar Județean și Batalionul de Geniu, pentru care vor fi găsite alte clădiri, în afara cetății. Există mai multe variante, inclusiv cea în care aceste clădiri pentru armată să fie puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia. Ministrul a declarat că MApN este deschis la discuții, mi ales că aceste clădiri, folosite în prezent de armată, trebuiesc renovate.
Clădirea Centrului Militar va fi transformată în sediu al Consiliului Județean Alba, iar cele ale batalionului de geniu în campus universitar pentru Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.
Plecarea armatei din interiorul cetății este cerută de administrația locală și cea județeană de mai bine de 10 ani. În ultimii 3-4 ani pentru reabiltaea Cetății Alba Carolina s-au cheltuit peste 65 de milioane de euro, mare parte din acești bani fiind fonduri europene.

1 Comment

  • ce bine era daca banii aceia se investeau intr-un spital ,sau o scoala ceva folositor, nu scoaterea armatei este important si PAVELE -HAVELE

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com