Ministrul de Interne: Se ia din nou în calcul suspendarea lui Traian Băsescu

25 martie 2013 09:040 comments

stroe

Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că în interiorul USL se ia în calcul suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Acestuia i se adaugă şi alte voci din alianţă, inclusiv Viorel Hrebenciuc.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: “Trebuie să ne gândim din nou la suspendare”, informează Mediafax.
“Este inadmisibil ce a făcut Băsescu”, a spus vicepreşedintele PNL Radu Stroe, referindu-se la implicarea lui Băsescu în Convenţia PDL.
„La cum arată lucrurile acum, cred că vom ajunge la suspendare până la urmă. Se merge spre suspendare”, a declarat pentru Gândul Viorel Hrebenciuc, care a precizat că nu este luată o decizie până în acest moment.
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, duminică, pentru Mediafax, că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia prin ieşirea publică legată de Convenţia PDL, însă decizia unei noi suspendări din funcţie necesită “coagularea voinţei politice”, până acum fiind prezentate doar opinii
Cum poate fi Băsescu suspendat din funcţie – Constituţia României

ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

sursa realitate.net

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com