Mircea Hava îşi face campanie electorală pe banii albaiulienilor

27 aprilie 2012 00:001 comment

Constatăm cu uimire şi tristeţe că actualul primar din Alba Iulia se comportă în continuare ca un veritabil baron şi îi tratează cu dispreţ şi nepăsare pe locuitorii municipiului. Repetatele semnale trase de către reprezentanţii USL Alba, referitoare la alocarea unor sume exorbitante pentru organizarea unor evenimente, au rămas fără nici un răspuns din partea administraţiei locale. Vorbim de peste 3 milioane de lei pe care Primăria Alba Iulia le va cheltui pentru manifestări ”culturale”, majoritatea urmând să aibă loc în preajma alegerilor locale. Practic Mircea Hava îşi face, cu tupeu, campanie electorală pe banii albaiulienilor.
Din cele trei milioane de lei nu mai puţin de 600.000 lei vor fi daţi pentru organizarea Zilelor Oraşului, cu 50 la sută mai mult decât anul trecut. Consiliul local, majoritar PD-L şi aflat la comanda lui Mircea Hava, nu a fost de acord ca aceşti bani să fie obţinuţi din sponsorizări, cum s-a procedat acum doi ani. Îi dăm de la buget că avem destui bani de aruncat. Mai apar în calendarul de manifestări din acest an şi alte evenimente pentru care se vor cheltui sume consistente: Sărbătoarea Muzicii – 430.000 lei, White Fest – 300.000 lei, Zilele Cetăţii – 250.000 lei, Capitala Sănătăţii – 180.000 lei. În acelaşi timp pentru promovare şi materiale promoţionale primăria va da încă 325.000 lei.
Este revoltător faptul că aproape toate aceste evenimente au loc imediat înainte sau chiar în plină campanie electorală. Ocazie perfectă pentru actualul primar de a face băi de mulţime şi a se promova. Să o facă liniştit, nu-l împiedică nimeni, dar să o facă pe banii lui, nu pe cei ai locuitorilor din Alba Iulia. Pe care vrea să îi aburească din nou cu promisiuni. Mai bine le-ar spune de ce lucrările din oraş sunt executate prost, dar la costuri foarte mari. Poate le spune şi cetăţenilor din Oarda de Sus sau din Pâclişa de ce nu vor avea canalizare, iar străzile lor nu vor fi asfaltate. Sau de ce îşi rup maşinile în gropi şi şanţuri.
Alba Iulia are nevoie de manifestări culturale care să îi pună în valoare istoria şi tradiţiile. Le putem face fără a cheltui sume enorme din taxele şi impozitele albaiulienilor. Acestea pot fi făcute şi cu sponsorizări. Dacă se vrea evident.
Pentru că în ultimii 20 de ani nu a făcut nimic pentru dezvoltarea reală a municipiului, Mircea Hava încearcă disperat să îşi salveze fotoliul de edil cu ajutorul meselor presărate cu mici şi bere. Să uite locuitorii municipiului de lipsa locurilor de muncă, a investiţiilor, a Sălii Polivalente, a unei pieţe agroalimentare moderne…

Călin Potor,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

1 Comment

  • Eu sper sa inteleaga albaiulieni ca Mircea Hava a condus destul,trebuie sa ne spune nota de plata in anii cat a condus,ca,in afara de fonduri europena,nu a facut nimic pt. creearea de locuri de munca(implicit reducerea somajului),ca sa ramana acasa mii de conationali.Ajunge d-l Hava,mai face-ti si altceva ca doar va pricepeti.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com