Mircea Hava nu vrea conducerea PDL-ului

17 iunie 2012 15:490 comments

Anumiţi membri de vază ai PDL-ului susţin că noua conducere a partidului trebuie constituită din cei foarte puţini care au reuşit scoruri bune la alegerile locale din 10 iunie 2012: ar fi vorba de Gheorghe Falcă, preşedintele PDL Arad, apoi Mihai Stânişoară, care a fost la un pas de câştigarea CJ Mehedinţi, dar şi Mircea Hava, cel care a câştigat al 5-lea mandat la Primăria Alba Iulia. Analiştii politici spun că cei trei sunt oameni politici minori, din oraşe mici, care nu pot revendica şefia PDL-ului. Lupta pentru şefia PDL rămâne la Bucureşti, între Vasile Blaga (poreclit Buldogul) şi Mihai Răzvan Ungureanu, fostul prim-ministru care încă nu a semnat adeziunea la PDL.
După ce şi-a dat demisia alături de cei din conducerea naţională a PDL, Mircea Hava a declarat că nu este interesat de preluarea conducerii naţionale a PDL-ului: „Le-am spus colegilor să nu se bazeze pe mine. Aş discuta un lucru de genul ăsta doar dacă aş pleca din Alba Iulia. Eu nu pot să-ncurc, n-am făcut-o niciodată. Pentru asta trebuie să ai timp. Nu pot să fiu navigator. Mi-e mai dragă Alba Iulia decât funcţia de preşedinte al partidului”.
Întrebat de partea cui este, Mircea Hava a declarat: „Eu o să-l susţin aşa cum l-am susţinut întotdeauna pe Blaga în momentul în care-şi va depune candidatura şi cred că-şi va depune candidatura. Din toate discuţiile pe care le-am avut, îşi va depune candidatura. Mai mult ca sigur eu voi rămâne membru în BPN”.
În ceea ce-l priveşte pe celălalt favorit pentru preluarea conducerii PDL, Hava a precizat: „Domnul Ungureanu este aşteptat oricând în partid, să vină să-şi depună candidatura, vine lângă noi, facem alte lucruri, dar lucrurile astea nu se fac nici la televizor, nici pe bloguri, nici pe alte canale, ci la partid, şi-l aşteptăm cu toată dragostea. Nu trebuie să se înregimenteze politic. Să vină să spună că vrea să facem o construcţie împreună”. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com