Mircea Hava şi Ion Dumitrel, acuzaţi că şi-ar fi negociat trecerea la PSD

22 aprilie 2012 15:430 comments

Deputatul PNL Alba, Călin Potor, a făcut acuzaţii foarte serioase la adresa celor doi lideri ai PDL Alba: primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava (care deţine funcţia de preşedinte al PDL Alba) şi Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
Acuzaţiile au fost lansate vineri, 20 aprilie, în cadrul conferinţei săptămânale de presă a PNL Alba.
Călin Potor a afirmat că s-a întâlnit la Bucureşti cu Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, cu care a avut o discuţie cât se poate de interesantă.
Călin Potor a spus că l-a întrebat pe secretarul general al PSD-ului, Liviu Dragnea, dacă e adevărat că Mircea Hava a încercat să negocieze o trecere la PSD, moment în care Dragnea ar fi spus: „Şi Dumitrel”.
Reamintim faptul că în perioada 2003-2004, în guvernarea PSD-ului, cu Adrian Năstase premier, circula un zvon similar: se zvonea că primarul PD de Alba Iulia, Mircea Hava, ar fi avut discuţii cu premierul Adrian Năstase (care deţinea funcţia de preşedinte al PSD) pentru trecerea în rândurile PSD-ului. Lucrurile atunci însă nu au fost confirmate.
Într-o întâlnire cu ziariştii, primarul Mircea Hava a respins toate acuzaţiile formulate de deputatul Călin Potor. Hava a subliniat chiar că este ultima dată când mai răspunde la asemenea „măgării”.
Deputatul PNL Alba Călin Potor: „Ieri (joi, 19 aprilie) am participat la Bucureşti la o instruire pe probleme legate de campania electorală ce va să vină, la Bucureşti, eveniment organizat de cele două partide (PSD şi PNL). Au participat secretarii celor două partide, am beneficiat de prezenţa lui Bogdan Teodorescu, un om cunoscut. După ce s-au prezentat lucrurile întrun mod absolut rezon, au început întrebările din sală. Eu l-am întrebat simplu pe Dragnea şi-am zis: „Liviu, la noi la Alba se vorbeşte că primarul Hava a fost la voi, la PSD, şi a cerut să candideze pe listele voastre şi prin voi să ajungă la USL”. Răspunsul lui Dragnea, faţă de 100 de persoane care se aflau în sală, a fost: „Şi Dumitrel”. Răspunsul lui Dragnea: „au venit cu propuneri de a veni cu primari după ei, cu administraţie locală după ei. Noi le-am spus un singur lucru: la Alba Iulia şi la Consiliul Judeţean avem candidaţi care vor câştiga”. Şi reamintesc, perioada transferurilor nu era încheiată”.

Întrebat de o eventuală întâlnire cu Liviu Dragnea, primarul Mircea Hava a răspuns extrem de supărat: „Nu m-am mai întâlnit cu Dragnea de la negocierile din anul 2008 pentru preşedintele Senatului. Mă întâlneam cu Dragnea înainte, când eram colegi în acelaşi partid (PD). E o minciună tip Potor. Nu m-am întâlnit pentru a negocia ceva… cu nici unul din liderii PSD nu am purtat nici un fel de negocieri. Eu nu fac chestiuni de genul ăsta, dar dacă aş face o chestiune de genul ăsta, eu cred că marea problemă ar avea-o dl. Potor, că ar rămâne pe nicăieri. Acum, cum să spun, ca să plăteşti la trădare cu trădare ar fi o chestiune, dar asta e în mintea lor. Este un mare mincinos… Este o minciună sfruntată ca şi toate minciunile pe care dl. Potor acuma se screme să le spună. Vorba aia, nasul o să-i crească mare, minciuna are picioare scurte şi lucrurile se vor dovedi. O să vedeţi că săptămâna viitoare o să-mi depun candidatura, împreună cu domnul Dumitrel, el acolo la Consiliul Judeţean Alba, eu la Primărie. Nici măcar n-a fost o discuţie, nici măcar în vis, niciodată. Ever, never. Chiar să minţi în halul ăsta, mi se pare…!”
Profund nemulţumit, Mircea Hava a vrut să-l sune pe Liviu Dragnea de faţă cu jurnaliştii. Hava şi-a verificat telefonul, încercând să găsească numărul de telefon al lui Liviu Dragnea.
„Acum pe cuvântul meu de onoare. Eu ultima oară când vă răspund la măgării de genul ăsta, eu ştiu că e un subiect de presă, dar fără nervi vă spun: e ultima oară când răspund la măgăriile lui Potor. Potor vorbeşte de toate. El a fost martor acolo când se spunea că fiu-meu e nu ştiu cum, că fiică-mea-i aşa… Ce pot să cred de la un om de genul ăsta?”, a mai spus Mircea Hava. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com