Monica Macovei a inscris la Tribunal Partidul M10 care pe toti ii intrece!

3 iunie 2015 15:031 comment

M10 este un partid reformist, format din oameni obișnuiți și decenți, care nu fură și nu mint, din oameni care s-au săturat de sărăcie, corupție, birocrație, taxe mari, servicii proaste și orașe murdare, din oameni care vor o Românie modernă și prosperă pentru noi și copiii noștri. M10 schimbă ce nu merge, elimină ce este putred și păstrează ce este bun.

  • Știm că nimic durabil nu se face peste noapte. Acum construim partidul care să schimbe în bine România. Partidul care se opune clasei politice corupte și expirate a tranziției”, a declarat Monica Macovei.

 

Europarlamentarul Monica Macovei, împreună cu Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Serban Marinescu şi Dacian Țolea, a semnat actele de înființare a Partidului M10, care au fost depuse astăzi, 3 iunie 2015, la Tribunalul București. Cererea de înregistrare este însoțită de peste 200 de semnături ale reprezentanților organizațiilor din țară și diaspora, care devin, astfel, membri fondatori M10.

 

Partidul M10 este printre primele partide politice care solicită personalitate juridică pe baza noilor prevederi ale Legii 14/2003 privind partidele politice, care permit înființarea unui partid politic cu minimum 3 membri fondatori.

 

În doar câteva săptămâni, am adunat semnăturile pentru înscrierea partidului, așa cum prevedea vechea lege. Adică, avem peste 25.000 de semnături, din 20 județe plus București, avem deci susținere publică.  Avem un teanc întreg de formulare, pe care nu le-am mai depus astăzi la Tribunal, pentru că nu mai este nevoie, însă, pentru noi, oamenii aceștia  sunt susținători și, probabil, mulți dintre ei vor deveni membri de partid. Vom lua legătura cu ei și îi vom invita să participle la activitățile partidului M10, în orașele si satele în care locuiesc. Cu acești 25.000 de oameni începem să construim noua forță politică din România și, sunt convinsă, cu mulți alții din cei dezamăgiți de clasa politică, cei care nu mai au pe cine să aleagă, pentru că nu se simt reprezentați. Noi îi vom reprezenta ”, a declarat Monica Macovei, membru fondator al Partidului M10 și președinte al Comitetul de Inițiativă Națională al Partidului M10.

 

Potrivit legii, Partidul M10 va fi condus, până la înscrierea în Registrul partidelor, de Comitetul de Inițiativă Națională, din care fac parte cei cinci membri fondatori care au semnat actele de constituire și al cărui președinte este Monica Macovei,

 

M10 va avea o Comisie de Integritate din care fac parte și doi reprezentanți ai societății civile, care nu sunt membri de partid – Cristian Ghinea (CRPE) și Gelu Trandafir (Freedom House).

 

Comisia de Integritate va avea drept de veto. Nu vom face nicio propunere pentru funcții publice, cum ar fi candidații la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, dacă persoana respectivă nu are aprobarea Comisiei de Integritate. Acestea sunt regulile partidului nostru, care vor garanta că M10 va avea candidați onești, integri, profesioniști. Statutul M10 prevede ca din Comisia de Integritate fac  parte și persoane  din afara partidului, pentru a elimina orice risc, chiar și aparent, de părtinire sau de aranjamente interne, cu toate că eu personal am încredere în cei din partid care sunt și vor fi în această Comisie. Toate partidele politice de acum mimează integritatea, adoptă criterii de integritate de ochii lumii și de gura presei, dar când este să le aplic, îi vedem la televizor cum trimit scrisori de solidarizare cu condamnații penal sau lipsesc de la ședințele de ridicare a imunității vreunui parlamentar, ca să nu fie cvorum de ședință. M10 este cu totul altfel, încă de la început. M10 are criterii de integritate și le aplică. Aceasta este marea diferență, noi facem ce spunem, pentru că nu mințim și pentru că vorbele noastre vin din convingere”, a spus Monica Macovei.

 

Partidul M10 s-a născut din mobilizare civică, în urma campaniei prezidențiale din toamna anului 2014, fiind lansat la 1 martie 2015. De atunci, M10 a început campania de strângere de semnături pentru înființare și a creat primele nuclee ale organizațiilor locale ale partidului.

 

M10 este un partid de tip „grassroots”, construit la firul ierbii, de jos în sus, și aplică în interior principiile democrației participative.

 

M10 crede ca oamenii onești și competenți merită să conducă treburile Statului.

 

M10 cultivă valorile libertății, responsabilității și demnității umane, promovează libertățile civile, libertatea religioasă și de conștiință, libera exprimare și libertatea presei.

 

M10 este atașat libertății de întreprindere, proprietății private și spiritului capitalist bazat pe competiţie corectă, M10 își dorește un stat suplu, eficient, subsidiar și neintervenționist.

 

M10 consideră că interesul României poate fi atins cel mai bine în parteneriat cu SUA, NATO și UE, și se declară ferm pro-occidental.

 

În acțiunea sa politică, M10 urmărește în principal următoarele 10 direcții reformiste, care vizează modernizarea României:

1. Reforma clasei politice;

2. Reforma politicii externe și de securitate;

3. Reforma constituțională și întărirea statului de drept;

4. Reforma administrativă;

5. Reforma economică și fiscală;

6. Reforma în educație și cercetare;

7. Reforma socială și a sistemului de sănătate;

8. Reforma privind mediul, energia și agricultura;

9. Reforma morală;

10. Reforma spațiului public.m10mm

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com