Noi fonduri pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

21 noiembrie 2013 16:230 comments

bani leiGuvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 20 noiembrie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului destinat achitării cererilor de rambursare şi cererilor de plată depuse de beneficiarii de fonduri europene.
“Valoarea noului împrumut aprobat de Guvernul României în şedinţa de miercuri este de aproximativ 550 milioane de lei. Fondurile alocate în acest an pentru plata beneficiarilor au ajuns astfel la circa opt miliarde de lei, sumă care demonstrează angajamentul de a susţine implementarea proiectelor şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 276 milioane de lei. Pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Mediu au fost alocate fonduri de 200 milioane de lei, iar pentru plata beneficiarilor Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative a fost alocată o sumă de 65 milioane de lei.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com