Noul prefect de Alba Flaviu Cozuc instalat oficial în funcţie

1 noiembrie 2012 17:360 comments

Joi, 1 noiembrie, la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în prezenţa ministrului secretar de stat în cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor, Cătălin Chiper, a avut loc instalarea oficială a noului prefect de Alba, Flaviu Mircea Cozuc. La eveniment au participat şi fostul prefect Dan Simedru, subprefectul Cornel Murg, vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman, deputatul PNL de Alba Teodor Atansiu, preşedintele PC Alba Gheorghe Feneşer, directori de instituţii deconcentrate, primari din judeţ, angajaţi ai prefecturii precum şi prieteni şi apropiaţi ai noului prefect.
După citirea deciziei de schimbare a prefectului Dan Coriolan Simedru, semnată de primul ministru Victor Ponta şi după depunerea jurământului de către noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, au urmat scurte discursuri ale acestora. Au mai luat cuvântul subprefectul Cornel Murg, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman şi reprezentantul ministerului, Cătălin Chiper, care au declarat că sunt foarte mulţumiţi de colaborarea avută cu fostul prefect, căruia i-au urat succes în viitoarea carieră politică şi l-au asigurat de tot sprijinul lor pe noul pefect şi i-au urat success noului prefect ţinând cont că principal misiune a prefectului Flaviu Cozuc va fi organizarea în bune condiţii a alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012.
La ceremonia de investire prefectul Flaviu Cozuc a declarat că va încerca să menţină Instituţia Prefectului la fel de credibilă şi plină de respect. „Nu fac parte din niciun partid politic, chiar mă consider un tehnocrat. În anul 2009, mi-am început cariera de funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Sebeş, iar la baza activităţii mele de acolo stăteau aceleaşi principii care stau la baza activităţii de prefect: legalitate, independenţă, colectivitate, nişte chestiuni cu care sunt familiarizat. Doresc să fiu un prefect al dialogului şi promit public că principala mea preocupare va fi de a menţine Instituşia Prefectului la fel de credibilă şi plină de respect”, a declarat prefectul Flaviu Cozuc.
Nominalizat de Partidul Conservator şi numit în funcţie în şedinţa de miercuri, 24 octombrie, a Guvernului, Flaviu Cozuc are 39 de ani, este economist de profesie şi a fost angajat la compartimentul de audit din Primăria Sebeş.
Reamintim că Dan Coriolan Simedru şi-a depus oficial demisia din funcţia de prefect, la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Acesta a fost validat de către Delegaţia Permanentă a Comitetului Executiv al USL pentru candidatura la Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Cugir-Zlatna.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com