O parte din PDL Cugir va trece la UNPR?

1 aprilie 2012 14:201 comment

Surse din cadrul PDL Cugir ne-au comunicat că organizaţia este într-o mare fierbere.
Se pare că la “insistenţele” lui Vasile Crişan, Director General Romarm, şi prim vicepreşedinte UNPR Alba, o parte a pedeliştilor cugireni vor dezerta în curând.
Din echipa care va părăsi partidul pentru a trece la UNPR fac parte, se pare, Marin Morariu -Directorul General al Uzinei Mecanice, Laurenţiu Rădiţoiu-Director General la Fabrica de Arme, împreună cu alţ membri ai echipelor de conducere.
Artizanul acestei apropieri este, se spune, un angajat la U.M. şi redactor la postul de radio local (S.S.).
Sursele noastre ne-au spus că sâmbătă dimineaţa, Crişan s-a întâlnit cu cei doi directori pentru a semna adeziunile la UNPR. La întâlnire au participat S.S. şi Savin Emandi (despre care se spune că vizează postul de director la Fabrica de Armament). Deoarece acesta din urmă nu poate ocupa postul, s-a decis prelungirea interimatului lui Rădiţoiu, cu condiţia intrării în UNPR.
De asemenea, lui Morariu i s-a garantat menţinerea în postul actual, cu aceeaşi condiţie. Toate acestea vin pe fondul disensiunilor majore existente între aripa Morariu şi aripa Roşian din cadrul PDL Cugir, care au dus la impunerea unui sondaj de opinie pentru a se stabili ordinea pe listele de consilieri.
Sursele noastre ne-au comunicat că sondajul este “aranjat” în aşa măsură ca să câştige aripa Roşian, favoritul senatorului Pereş şi al preşedintelui Dumitrel, şi acesta ar fi motivul discuţiilor aripii Morariu cu UNPR.
Mai mult, sursele ne-au comunicat că şi o parte a actualului birou PDL Cugir negociază intens cu primarul Adrian Teban (PNL) pentru trecerea unor membri la PNL, în special tinerii, care se văd din nou marginalizaţi în partid.
Nici la Şibot lucrurile nu sunt clare, pentru că am fost informaţi că primarul actual, Ilie Tomuş, este cu un picior în tabăra PSD-ului.
La Şibot, însă, primarul condiţionează acceptarea candidaturii pe listele PSD de candidatura actualului viceprimar, Cristinel Ştef, pe listele USL, astfel încât să păstreze echipa de conducere actuală.
Contactat telefonic, Mihai Nicuşor de la PNL ne-a comunicat că este stabilit ca şi candidat USL pentru Şibot Dacian Herlea, în baza unui protocol semnat de PSD şi PNL, restul fiind pure speculaţii sau intoxicări.
Cornel Murg, preşedintele PSD Cugir şi responsabil PSD pentru Şibot, ne-a declarat: “Nu ştiu nimic de această mutare a primarului din Şibot la USL. Eu personal nu am vorbit cu acest primar, poate altcineva a făcut-o. Candidatul USL la Şibot este Dacian Herlea”.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com