PAMFLETUL ZILEI:Concediu

5 august 2018 22:124 comments

Gurilele rele ar zice că plecarea în vacanță a primului ministru Viorica Dăncilă este de bun augur și nu ar trebui împiedicată cu niciun preț. Sesizarea CCR de Klaus Iohannis cu privire la concediul luat de Viorica Dăncilă este de două ori ridicolă. Pe de o parte, reclamația este semnată de politicianul care s-a remarcat tocmai prin frecvența și durata concediilor luate. Pe de altă parte, logica în care este redactată înaintarea la CCR frizează absurdul.

In analogie cu logica asumată de Iohannis, de fiecare dată când Domnia sa era în Tenerife, la Miami sau în Munchen – ca să amintim doar câteva dintre destinațiile recente ale președintelui – România nu mai avea președinte, acesta fiind în imposibilitatea să de a-și exercita atribuțiile legale. Un calcul rapid ar arăta că, 2 luni pe an, tara noastră ar fi lipsită de președintele ales. Ceea ce este, desigur, absurd. Concediul nu echivalează cu imposibilitatea exercitării prerogativelor legale, cum se poate întâmpla în cazul unei boli, a unei intervenții medicale serioase, a unui accident sau orice alt eveniment de natură excepțională.

Invocând într-o manieră găunoasă prevederile articolui 107 din Constituție, administrația prezidențială se face pur și simplu de râs, iar demontarea argumentelor sale este o simplă joacă de copil. Articolul 107 prevede: ”Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern”. Articolul 106, la care se face mai sus, referire prevede: “Funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.”

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com