PAMFLETUL ZILEI:Hai Liberare!

20 decembrie 2018 09:060 comments

Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja, eliberați din închisoare / Curtea Supremă a admis, în principiu, contestațiile în anulare depuse după decizia CCR privind constituirea nelegală a completurilor de 5

Foștii miniștri PSD ​Dan Șova și Constantin Niță, precum și Rudel Obreja, condamnat în dosarul „Gala Bute”, au fost puși în libertate de Curtea Supremă care le-a admis, în principiu, contestațiile în anulare, formulate după ce Curtea Constituțională a decis că au fost constituite nelegal completurile de 5 judecători. Suspendarea executării pedepselor a fost dispusă până la soluționarea definitivă a contestației, care are ca termen 21 ianuarie.UPDATE: 00:22 Televiziunile prezintă imagini cu Rudel Obreja și Dan Șova care au ieșit pe poarta închisorii.

Șova: „Sincer, nu mă așteptam la această decizie. Am fost condamnat cu o decizie de 3-2, iar judecătorul care a înclinat balanța a fost tocmai cel care nu avea ce să caute în complet. Închisoarea a fost o experiență umilitoare”.
Obreja: “Suntem victimele unui complot. Ce s-a întâmplat la completurile de 5 este o imensă ticăloșie. Haideți să ne imaginăm că oamenii ăștia, 40 de judecători ai Secției Penale, erau incompetenți și cinci ani de zile, oameni ăștia nu au știut că activează într-o semilegalitate, într-o nelegalitate, de fapt. Nu putem să-i bănuim însă de nepricepere pentru că oamenii ăștia au cărți, deci știu foarte bine ce făceau. Și atunci, prin intermediul acestor subterfugii, acesta este unul dintre ele, se infiltrau oamenii sistemului pentru a fi date soluțiile pe care ei le doreau. Asta s-a întâmplat și la noi în dosar”

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com