Participăm la Referendum pentru existenţa judeţului Alba!

26 iulie 2012 17:360 comments

Aşa cum am precizat în ultima perioadă, participând la referendum ne câştigăm nu numai demnitatea, ci şi dreptul de a păstra intact judeţul Alba. Amintim cetăţenilor că dacă preşedintele suspendat, Traian Băsescu, va câştiga referendumul din 29 iulie, el însuşi a spus că va dori să-şi pună în aplicare planurile pentru reorganizarea administrativă a României şi, cu siguranţă, va dori din nou să aibă un „guvern slugă”, aşa cum au fost cele conduse de Boc şi Ungureanu.
Revenirea lui Băsescu la Cotroceni poate duce chiar la desfiinţarea judeţului Alba, ca să nu mai vorbim de desfiinţarea unor comune. Recentele declaraţii făcute de preşedintele suspendat, privesc în continuare concedierile din sectorul public, chiar „reînceperea tăierii de salarii şi pensii”, dar şi teme ca închiderea spitalelor, impozitarea pensiilor, inclusiv a celor mici, desfiinţarea judeţelor şi comunelor, continuarea planului de desfiinţare a SMURD. Practic, într-un „divide et impera” pe dos, care devine un „uneşte şi stăpâneşte” pe faţă, Traian Băsescu şi PDL şi-au propus să reorganizeze România, nu pentru a impulsiona absorbţia de fonduri europene, ci pentru strângerea chingii asupra populaţiei, pe principiul conform căruia cu cât sunt mai puţine judeţe şi comune, cu atât sunt ele mai uşor de controlat. Să nu uităm că Băsescu a vrut să facă acest lucru în pripă, în 2011, deşi experţii europeni, pe care îi tot citează în ultima vreme, au declarat că acest proces necesită cel puţin câţiva ani de pregătire.
Este evident că o reorganizare administrativă se poate face, dar ea trebuie gândită corect, nu aşa cum o impun Traian Băsescu şi PDL, fără să ţină cont de decalajele imense dintre regiuni. Reorganizarea trebuie bazată pe o analiză care să aibă în vedere criterii economice, administrative, culturale, istorice şi geografice, dar şi un element foarte important, care e Produsul Intern Brut al judeţelor care vor forma noile regiuni. Asta pentru că absorbţia celor aproximativ 10 miliarde de euro de care ţara noastră ar putea beneficia prin Programele de Dezvoltare ale Comisiei Europene nu trebuie sub nicio formă ratată. În acest proces de reorganizare administrativ-teritorială, ne putem folosi de experienţele altor ţări din Europa, între care Italia stă la loc de frunte ca un exemplu negativ. România nu trebuie să urmeze astfel de exemple, sau propunerile aberante ale grupului Băsescu-Boc-Ungureanu-PDL. Nu putem permite ca judeţul Alba să dispară, sau anumite comune să fie şterse de pe hartă, în detrimentul oamenilor, fără ca toţi cetăţenii să fie informaţi şi consultaţi cu privire la viitorul lor. Este foarte posibil că, dacă va câştiga referendumul, Traian Băsescu va dori să protejeze interesele apropiaţilor săi, va închide şcoli din mediul rural şi spitale din oraşele mici, ba chiar va susţine proiecte importante, de mare impact socio-economic, fără a ţine seama de opinia publică.
De aceea, noi, la nivelul USL Alba, chemăm oamenii să vină la vot pe 29 iulie, să facă o alegere decisivă pentru viitorul României. Chemăm oamenii la referendum şi pentru a spune DA, pentru eliminarea definitivă din viaţa politică a celui care-şi doreşte în continuare manipularea ţării!
Simion Creţu
Vicepreşedinte PNL Alba, Liderul grupului Consilierilor judeţeni PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com