Participând la referendum ne recâştigăm demnitatea!

23 iulie 2012 17:560 comments

Chemăm oamenii să vină la vot pe 29 iulie, să facă o alegere decisivă pentru viitorul României. Chemăm oamenii la referendum pentru a spune DA, pentru eliminarea definitivă din viaţa politică a celui care a manipulat ţara timp de aproape 8 ani!
Din păcate, protejat, încurajat şi susţinut de Traian Băsescu, PDL pare să fi făcut din corupţie un mod de viaţă pentru anumiţi oameni, implantat în anumite funcţii. Din cauza acestei corupţii au fost tăiate pensiile şi salariile, nu din cauza crizei economice. Este foarte grav însă că PDL şi reprezentanţii săi încearcă să abată atenţia de la tema referendumului, către o serie de teme „parazite”, care n-au nicio legătură cu referendumul şi cu faptul că Traian Băsescu este chemat să răspundă în faţa românilor. Tuturor trebuie să le fie evident că acest referendum este despre Traian Băsescu şi despre modul cum şi-a exercitat el mandatul de preşedinte.
Iar mandatul lui de preşedinte pentru judeţul nostru este complet negativ. Realitatea din judeţul Alba, pe care conducerea PDL a girat-o cu acordul lui Traian Băsescu este complet nefavorabilă cetăţenilor. Numărul locurilor de muncă s-a redus cu aproape 18.000 faţă de anul 2008, iar pensionarilor şi oamenilor săraci veniturile le sunt tot mai mici. În judeţul nostru, exceptând 2-3 nume de societăţi ce absorb o parte din forţa de muncă, investiţiile sunt inexistente. În plus, s-au închis, cu aprobarea lui Băsescu, trei spitale, fiind afectaţi circa 50.000 de oameni, deşi judeţul Alba are cea mai mare rată a îmbătrânirii demografice şi o tendinţă de depăşire a pragului de 30% a vârstnicilor şi a persoanelor cu probleme medico-sociale în ultimii ani! Cel mai rău este însă faptul că măsurile fiscale coordonate de Băsescu au dus la închiderea a peste 3.000 de firme în judeţ, ceea ce nu ne permite creşterea produsului intern brut ca să ajungem cel puţin la media naţională, sau la nivelul judeţelor vecine, Hunedoara şi Sibiu, fără a pune în discuţie forţa economică a Clujului.
Odată ce vom fi tranşat problema lui Băsescu, prioritatea noastră pentru judeţul Alba o constituie reabilitarea infrastructurii publice, atât a celei de transport, cât şi a celei de utilităţi publice. Aceste investiţii vor genera locuri de muncă şi creşterea performanţei întreprinderilor. Concret, vom asigura extinderea, modernizarea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţ; creşterea eficienţei energetice prin izolarea locuinţelor publice şi private; dezvoltarea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii administrative şi întocmirea planurilor de urbanism în concordanţă cu principiile dezvoltării durabile, a regulilor urbanistice şi caracteristicilor localităţilor. La nivel naţional Guvernul a luat măsuri reparatorii faţă de pensionari şi bugetari, dar şi măsuri economice menite să stimuleze mediul de afaceri. Astfel s-a asigurat finanţarea deficitului bugetar şi a datoriei publice. În plus, s-a asigurat refacerea puterii de cumpărare a românilor prin restituirea, în două etape, a banilor ce au fost tăiaţi bugetarilor şi prin restituirea banilor luaţi abuziv pensionarilor. Mediul de afaceri a fost impulsionat prin creşterea plafonului de scutire de TVA până la venituri de 65.000 de euro/an. Guvernul USL va elimina şi contribuţiile la pensii, şomaj, şi la fondul de sănătate pentru toţi cei care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani.
După ce referendumul se va desfăşura în cadrul normal, iar plecarea lui Traian Băsescu va fi validată de către cetăţeni, se va dovedi că România este un stat de drept, democratic, că schimbările politice s-au produs în limitele constituţionale, normale şi că Traian Băsescu şi PDL au guvernat fără a avea în vedere priorităţile acestei ţări. Oamenii vor acum mai puţin circ şi mai multă eficienţă şi, mai ales, demnitatea de a ne crea o soartă mai bună.

Simion Creţu
Vicepreşedinte PNL Alba, liderul grupului de Consilieri judeţeni ai USL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com