PDL a decis boicotarea referendumului

24 iulie 2012 16:290 comments

Colegiul Director al PDL a decis marţi, 24 iulie, să boicoteze referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, urmând să-şi îndemne alegătorii să nu participe la vot.
Strategia PDL a fost conturată în ultimele zile, însă decizia formală a fost luată marţi.
Printre argumentele democrat-liberalilor pentru îndemnul la neprezentarea la urne se numără riscul fraudării rezultatelor referendumului, ilegalitatea procedurii de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, dar şi legitimarea acţiunilor USL de a „pune în pericol” statul de drept.
Încă de câteva zile, mai mulţi lideri ai PDL Alba, printre care preşedintele organizaţiei judeţene Alba, Mircea Hava, primvicepreşedintele Ion Dumitrel şi deputatul Clement Negruţ, au spus că nu vor merge la vot în ziua referendumului.
„Cred că asta trebuie să facă oricare român care este responsabil: să stea acasă. Eu m-am săturat de toată această mascaradă nenorocită făcută de 330-340 de oameni. Dacă ei cred că pot să facă ce vor cu România, le spun că se înşeală. Vom sta acasă, vom avea altceva de făcut şi vom sta acasă”, a declarat Mircea Hava.
Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat luni că se aştepta ca Traian Băsescu şi PDL să „predice” boicotul referendumului, arătând că încercarea de a ţine acasă susţinătorii lui Băsescu va face ca numărul participanţilor la referendum să consituie „enigma şi cheia” acestei consultări.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com