PDL Alba își alege sâmbătă noua conducere

22 noiembrie 2013 10:492 comments

conducere pdl bucuresti 358PDL Alba se pregătește de alegeri interne. Sâmbătă de la ora 10:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia democrat-liberali din Alba își vor alege noua conducere. La alegeri sunt așteptați 750 de delegați din tot județul dar și Vasile Blaga și Monica Macovei.
În cadrul alegerilor pedeliștii din Alba vor vota președintele, secretarul general, prim-vicepreședinții și vicepreședinții.
Dacă pentru funcția de președinte nu este nici o surpriză, singurul candidat fiind primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava care ocupă și în prezent funcția de președinte al PDL Alba în schimb vor avea loc schimbări în rândul prim-vicepreședinților.
Cel mai probabil una din funcțile de prim vicepreședinte va fi ocupată de Marius Ceteraș după ce Gheorghe Rotar, primarul din Blaj, nu și-a mai depus candidatura. Deși se anunța că nici Ion Dumitrel nu va mai candida la o funcție de prim vicepreședinte, zvonul nu s-a adeverit. La o funcție de prim vicepreședinte ar putea candida și primarul din Zlatna, Silviu Ponoran.
Funcția de secretar general al partidului, deținută până în prezent de către senatorul Alexandru Pereș va fi preluată de Marius Hațegan, actual secretar general adjunct. Senatorul a spus că nu va mai candida pentru această funcție. În schimb va primi o funcție de vicepreședinte, ca membru de drept. Pentru cele două locuri de secretar general adjunct candidează Nicolae Albu şi Raul Tudoraşcu .
În total există 15 funcţii de vicepreşedinte, dintre care 8 aleşi şi 7 de drept, potrivit statutului PDL. Pentru cele 8 funcţii de vicepreşedinţi aleşi s-au înscris următorii: Ştefan Bardan – Departamentul pentru politici în sănătate; Silviu Ponoran, Silviu Vinţelerşi Simion Marcel – Departamentul pentru politici privind administraţia publică, justiţia, siguranţa naţională, ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului; Gheorghe Rotar – Departamentul pentru strategii şi relaţii politice; Oana Badea – Departamentul pentru politici în educaţie, cercetare, cultură, culte; Dorin Nistor – Departamentul pentru politici economice, mediul de afaceri şi fonduri europene; Mihai Morar şi Ioan Bogăţan– Departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu de afaceri şi dezvoltare rurală; George Şinca – Departamentul imagine, comunicare, relaţii cu mass-media; Adrian Bendea – Departamentul pentru politici sociale, relaţia cu sindicatele, ONG-urile şi grupurile de cetăţeni.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com