Pesedistul Ovidiu Jidveian va fi candidatul USL pe colegiul Sebeş-Blaj

25 octombrie 2012 14:040 comments

Social-democratul Ovidiu Jidveian va fi candidatul USL Alba pentru colegiul de deputaţi Sebeş-Blaj, ultimul colegiu care nu avea un candidat din partea uniunii. Candidatura lui Jidveian este în acest moment sigură, după ce Partidul Conservator a primit postul de prefect în schimbul cedării colegiului Sebeş-Blaj.
Ovidiu Jidveian a fost desemnat de către colegii săi din organizaţia judeţeană să candideze pe unul din cele şapte colegii din Alba. Ca urmare a faptului că biroul naţional al PSD l-a validat pentru un alt colegiu pe deputatul în funcţie Radu Coclici, Jidveian s-a văzut fără colegiu. Înţelegerea de la Murighiol prevedea doar 2 colegii de deputaţi pentru PSD Alba, unul pentru liderul filialei, Ioan Dârzu, iar celălalt a revenit deputatului Radu Coclici.
În aceste condiţii PSD a negociat cu PC primirea colegiului Sebeş-Blaj, iar în schimb a cedat postul de prefect, care ar fi revenit social-democraţilor.
Jidveian este ultimul candidat stabilit de USL Alba pentru parlamentarele din 9 decembrie. De menţionat, faptul că Ovidiu Jidveian va candida împotriva democrat-liberalului Clement Negruţ, cel care l-a învins în competiţia electorală acum patru ani în acelaşi colegiu parlamentar.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com