PNL Alba: Măsurile de dreapta promovate de Partidul Național Liberal, își demonstrează rezultatele

14 noiembrie 2013 08:433 comments

Sigla_PNLÎn ultima vreme, se semnalează tot mai multe efecte pozitive ale măsurilor economice promovate de către Partidul Național Liberal. Astfel, conform datelor estimate ale Institutului Național de Statistică, publicate săptămâna aceasta, exporturile României au crescut, în primele nouă luni din 2013 comparativ cu 2012, cu 8,4% la valori exprimate în lei (8,8% la valori exprimate în euro), iar importurile au scăzut cu 0,7% la valori exprimate în lei (0,3% la valori exprimate în euro). Deficitul comercial în primele nouă luni din 2013 a fost de 18,33 miliarde lei (4,15 miliarde euro), mai mic cu 13,72 miliarde lei (3,060 miliarde euro) decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Comparativ cu luna septembrie 2012, exporturile din septembrie 2013 au crescut cu 15,2% la valori exprimate în lei, iar importurile au crescut cu 3,3% la valori exprimate în lei. Se remarcă de asemenea o creștere a exporturilor în septembrie și faţă de luna august 2013, cu 17,2% la valori exprimate în lei.
Tot potrivit datelor Institutului Național de Statistică, rezultă și că în primele nouă luni din 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada similară din 2012, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,7% respectiv, cu 7,3%. Creșterea cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, cu 7,7% față de 2012 este datorată în principal creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+13,5%) și la transporturi (+10,5%).
Toate aceste date demonstrează că economia României își reia creșterea, iar măsurile susținute de miniștrii PNL dau rezultate, care se vor face simțite și mai puternic anul viitor. Astfel, Partidul Național Liberal își respectă angajamentele față de cetățeni și depune toate eforturile pentru a îmbunătăți situația economiei și a mediului de afaceri.

Prof. Adrian Simion,
Purtător de cuvânt al PNL ALlba

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com