PNL Alba: “Se pregăteşte suspendarea ilegală din funcţie a primarului din Ocna Mureş”

6 mai 2012 14:480 comments

Duminică, în cadrul unei conferinţe de presă a PNL Alba, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman şi secretarul general al PNL Alba, Dan Simedru au atras atenţia că în precampania electorală sunt deja semne că în campania electorală vom asista la fraude masive, aducând în acest sens câteva exemple concrete.
„Partizanii acestei fraude electorale sunt la nivel înalt şi aici mă refer la domnul prefect Ştefan Bardan, care îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi acuzat de abuz în serviciu. Deşi aducem la cunoştinţă BEJ încălcări flagrante ale legii electorale, contestaţiile noastre sunt respinse ca tardive sau ca neîntemeiate. Am luat hotărârea de a nu mai depune contestaţii la BEJ Alba până în campania electorală”, a declarat Florin Roman.
Vicepreşedintele PNL Alba a spus că luni, prefectul judeţului Alba se pregăteşte de un abuz în serviciu. Mai precis, pregăteşte suspendarea primarului oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguţ (care este şi candidatul USL la funcţia de primar al acestei localităţi), pe motiv de incompatibilitate, deoarece este membru al PNŢCD Alba, lucru total eronat, deoarece la data de 30.03.2012, Biroul Orăşenesc al PNŢCD Ocna Mureş a decis excluderea din partid a lui Drăguţ, care nu a contestat hotărârea, iar aceasta a devenit irevocabilă. La data de 1 mai, Augustin Drăguţ şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al oraşului Ocna Mureş din partea USL Alba, înregistrată la BEC Ocna Mureş şi la Judecătoria Aiud, această candidatură fiind considerată validă. „Totuşi, la data de 5 mai, preşedintele şi locţiitorul BEC Ocna Mureş, jr. Pandur Nicolae Simion şi jr. Nicoară Florinel, părăsesc în acelaşi timp, de la ora 9:00 până la 15:00, sediul BEC, lăsând biroul închis pe parcursul întregii zile. Ulterior, în jurul amiezii de 5 mai, domnul primar a fost informat de la Prefectura Alba că cei doi, respectiv preşedintele şi locţiitorul, au formulat o sesizare la Prefectul Judeţului Alba, solicitând suspendare din funcţia de primar a lui Augustin Drăguţ. Considerăm sesizarea netemeinică şi nelegală din următoarele considerente: primarul poate fi suspendat sau revocat din funcţie doar în situaţiile prevăzute limitativ de lege conform prevederilor art. 15 alin.2 din Legea nr.393/2004. Dan Simedru a explicat faptul că Augustin Drăguţ nu poate fi demis deoarece el era exclus din PNŢCD în momentul în care s-a înscris pe listele USL la Primăria Ocna Mureş.
Reprezentanţii PNL Alba au declarat că în cazul în care prefectul Ştefan Bardan va emite ordinul de suspendare a lui Augustin Drăguţ, acesta va fi contestat în justiţie.

Cazul Rădeşti

Un alt caz interesant prezentat de reprezentanţii PNL Alba se întâmplă la Rădeşti. Aici, după demiterea fostului primar Aurel Lazăr, Nicula Alin , în calitatea de viceprimar, a fost împuternicit de prefectul de Alba să îndeplinească funcţia de primar. La data de 28 martie 2012, Nicula Alin şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, de care a luat act CL Rădeşti în 28 martie 2012, şi a fost validat în funcţia de consilier local următorul pe lista consilierilor locali ai PDL Rădeşti. „În această situaţie, respectiv demisia, dl. viceprimar şi-a pierdut calitatea de consilier şi în mod evident şi cea de viceprimar, în mod evident şi dreptul de exercita funcţia de primar al comunei Rădeşti. Sfidând orice normă de drept dar şi a minimului bun simţ, prefectul judeţului Alba a formulat contestaţie înregistrată pe rolul Tribunalului Alba în dosar nr. 3072/107/2012, având ca obiect „Anulare act emis de autorităţi publice locale”, cu termen la data de 23.05.2012. În această situaţie, prefectul de Alba devine unicat în istoria României în ultimii 22 de ani, contestând în instanţă dreptul unui consilier local ales pe listele unui partid politic şi menţinând în funcţie un consilier local al cărui mandat a încetat înainte de termen, art.9 alin. 2 pct. A din Legea nr. 393/2004”, a declarat Florin Roman.

Cazul Râmeţ

O situaţie interesantă este şi la Râmeţ, unde liberalii au formulat o contestaţie la Judecătoria Aiud împotriva a trei candidaţi înscrişi pe lista de consilieri locali ai PRM, care au avut înscrise eronat datele de identitate, precum şi împotriva a trei candidaţi UNPR pentru consiliul local al comunei Rîmeţ, care nu au avut şi nu au domiciliu stabil pe raza comunei Rîmeţ. Instanţa a admis în acest caz plângerea formulată de PNL în sensul că a dispus radierea de pe listele de consilieri a doar doi candidaţi ai UNPR, iar în privinţa celorlalţi nu a luat nici o măsură.
„Acestea nu sunt singurele cazuri. La Horea, pădurarul Oneţiu Nicolae, locul 2 pe listele de consilieri ai PDL şi finul deputatului Olar, şantajează şi ameninţă cu neprimirea cotei de lemne pe Todea Nicuşor (PSD) şi Ispas Nicolae (PNL), pentru a se retrage candidaturile de pe listele USL, ceea ce se întâmplă. Miza: retragerea de pe liste înseamnă liste incomplete şi deci probabilitatea foarte mare de a nu avea reprezentanţi în secţiile de votare, ceea ce înseamnă premeditarea tentativei de fraudare”, a spus Florin Roman. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com