PNL bagă adânc mâna în buzunarul cetățenilor și în 2020!

7 ianuarie 2020 20:352 comments

 

Și Noul An 2020 aduce prețuri mai mari pentru metrul cub de apă potabilă, respectiv apă uzată, în județul Alba, în ciuda numeroaselor nemulțumiri, sesizări și opinii critice exprimate de către cetățeni privind calitatea îndoielnică a acestora.

 

Despre calitatea proastă a apei furnizate la robinetele noastre s-au spus și scris multe, atât în mod oficial, la birourile instituțiilor abilitate, cât și neoficial, pe rețelele de socializare – susținut de imagini – unde internauții, pe bună dreptate, și-au vărsat năduful, deoarece nu de puține ori au plătit apă colorată – arămie și ruginie – la preț de apă potabilă. 

 

Vom plăti mai mult și pentru apa uzată care refulează, spre exemplu, în municipiul reședință de județ, la fiecare ploaie torențială, sistemele de canalizare fiind incapabile să preia o cantitate mare de apă.  

 

Sunt, de asemenea, foarte multe localități din județ, văduvite de sisteme de alimentare cu apă și care primesc în sezonul cald apă la robinete doar cu porția, între anumite ore.  

 

Unul dintre (i)responsabilii acestor situații este operatorul județean de apă și canalizare, APA CTTA Alba, aflat în subordinea Consiliului Județean Alba, care în ciuda faptului că frecventează cele mai mari prețuri din regiune nu poate oferi servicii de calitate. 

 

APA CTTA Alba nu ar fi putut, însă, să impună tarife mai mari, fără complicitatea conducerii Consiliului Județean Alba, care a profitat de slugărnicia și supunerea consilierilor PNL, învățați să aprobe – fără să gândească – fiecare proiect. 

 

În acest context trebuie amintit că în urmă cu trei ani, cu majoritatea consilierilor județeni ai PNL, s-a aprobat proiectul de hotărâre nr. 17/26.01.2017 care a prevăzut creșterea procentuală a apei potabile și a apei uzate până în 2022. Consilierii județeni ai PSD s-au opus proiectului, însă, în lipsa unei majorități, fără succes. 

 

În 2017, tariful pentru un metru cub de apă potabilă fusese 3,01 lei, în vreme ce prețul pentru un metru cub de apă uzată era 2,86 de lei. Acesta s-a majorat, procentual, cu 3,75% în 2017 și 2018, cu 3% în 2019, 2020 și 2021, în vreme ce în 2022 va crește cu 7% (în cazul apei potabile) și cu 13,5% (în cazul apei uzate). 

 

Iată, cum, Consiliul Județean Alba, printr-o simplă decizie –  cu o societate din subordinea sa și cu consilieri care votează nu după propriul raționament, ci la comandă – reușește să împovăreze, injust, fiecare familie. 

 

Nu este prima dată când, din cauza lipsei de viziune și competență, suntem nevoiți să scoatem mai mulți bani, lunar, din buzunar (vedeți cazul haldei de la Galda de Jos, nefinalizate și gunoiul transportat la sute de kilometri, respectiv sumele imense de bani pe care trebuie să le plătim firmelor de transport, în urma unor decizii ale instanțelor de judecată). 

 

O majoritate PNL în Consiliul Județean Alba s-a dovedit a fi, în acești patru ani, deloc constructivă, oferind acestora șansa ”să centreze și să dea cu capul” și posibilitatea Opoziției să respingă doar proiectele pentru care erau necesare două treimi. Astfel, proiectele celorlalte partide sunt sortite, din start, eșecului.

 

Cu stimă,

Consilierii județeni ai PSD Alba

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com