Politicienii din Alba au votat duminică cu gândul la o schimbare în bine

9 decembrie 2012 20:030 comments

Duminică în ziua alegerilor parlamentare politicienii din Alba s-au prezentat la vot pentru a-şi vota reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. La ieşirea din secţiile de vot aceştia au declarat:

Deputatul Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba: Vrem schimbarea până la capăt

„Am venit ca să facem schimbarea până la capăt, am venit ca să redăm demnitatea românilor în urma votului de astăzi. După alegerile de astăzi o să avem în sfârşit o majoritate parlamentară confirmată prin votul cetăţenilor care să instaleze un guvern credibil în România şi putem să începem adevărata reformă a statului român. (…)
Eu cred că Alba va deveni şi ea ca şi celelalte judeţe ale ţării un judeţ în
care schimbarea se va produce. Va fi şi în Alba un vot împotriva a ceea
ce li s-a întâmplat rău românilor în ultimii trei ani şi jumătate. Cred că şi
cetăţenii din Alba, la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni români, vor arăta asta la
vot astăzi. (…)
Instalarea Guvernului nu depinde numai de noi, mai depinde şi de locatarul
de la Cotroceni. Eu sunt convins că vom avea Guvern USL, nu pot să vă
spun când pentru că e în funcţie de ce face domnul de acolo. Dacă o să
respecte principiile democraţiei o să avem un Guvern foarte curând, dacă
nu le respectă probabil ne vom lungi o lună, o lună şi jumătate”.

Deputatul PNL Călin Potor:
Votul este o pedeapsă pentru cei care au dus România în sărăcie

„Eu şi familia mea am votat pentru o Românie puternică, am votat ca să am copil care va lucra în Alba iulia, să am o fată care acum este elevă să facă şcoală de calitate în oraşul ei, să rămână în ţara ei, să lucreze în ţara ei.
Am votat ca cei din Alba Iulia şi din judeţul Alba să aibă locuri de muncă, am votat cu gândul că România merită mai mult decât are… Eu mă număr printre cei care cred că bunăstarea poate fi acasă – acasă la fiecare dintre noi, doar cu o Românie puternică şi votând aşa cum trebuie să votăm, în avantajul ţării, fără să ne gândim la altceva.
Fără doar şi poate în luna decembrie vom avea un Guvern. Se ştie numele primului ministru, este vorba de Victor Ponta. Se ştie şi ce va face Parlamentul în momentul în care se va întruni prima dată la Bucureşti. Este o chestie de normalitate. Iar referitor la votul cetăţenilor, este o pedeapsă vizavi de o guvernare care a adus România într-o sărăcie cu care nu s-a mai întâlnit niciodată, este un vot prin care oamenii au spus: Nu mai vrem să fim săraci, nu mai vrem să fim umiliţi în propria ţară.
Au spus unii că vremea nu va aduce lumea la vot, dar eu vă spun că votul e ca şi curăţenia în propria casă: Dacă plouă sau ninge nu înseamnă că nu îţi faci curat în casă! Cine vrea să voteze, votează şi pe ploaie şi pe vânt”.

Mircea Hava, preşedintele PDL Alba:
Cei care câştigă să guverneze şi să-şi ducă guvernarea la bun sfârşit

„Am votat, vă spun sigur, pentru România, am votat cel mai tare pentru ca România să rămână în Europa. Pentru că cred că sunt, din păcate, printre puţinii care ştiu ce înseamnă Europa pentru România. Nu voi putea niciodată să votez niciodată cu cei care înjură instituţiile europene, cu cei care cred că este mai bine să iei lumină de la Moscova, sau poate cine ştie, de la Beijing. De acolo nu vor lua niciodată lumină, decât poate tenişi chinezeşti sau alte chestiuni.
Am votat cu sufletul, am votat cu inima, am votat ca România să rămână aici unde este şi noi să putem merge mai departe. (…)
Sper să avem Guvern în luna decembrie. Ce am remarcat şi m-a făcut să râd când primul ministru era foarte bucuros că pe drumurile patriei maşinile sunt blocate. Păi dacă asta este-n mintea unui prim-ministru, daţi-mi voie să vă spun că vom avea Guvern, dar Ferească-ne Dumnezeu de asemenea prim-ministru care ar trebui să se preocupe, pe lângă vot, de ceea ce se întâmplă cu circulaţia pe drumurile naţionale, pe toate drumurile din România.
Votul de anul acesta este foarte… nu complicat, dar rezultatele vor fi complicate.
Eu personal nu sunt adeptul guvernelor făcut din bucăţele: cei care câştigă trebuie să guverneze şi să-şi ia responsabilitatea să ducă ţara acolo unde trebuie şi să nu uite că guvernarea se face şi cu cei de la Alba şi cu cei de la Vinţ, asta este România. Vă rog să ţineţi minte: doresc cei care au câştigat să guverneze şi să-şi ducă guvernarea la bun sfârşit!”.

Cel mai matinal dintre politicieni din alba a fost preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Acesta a votat la Şcoala Generală Mihai Eminescu din Alba Iulia încă de la ora 08:00 dimineaţa. La ieşirea din secţie acesta a declarat: „Am votat pentru a învinge, pentru a mă simţi şi eu reprezentat aşa cum se cuvine în Parlamentul României. Nu-mi plac populiştii, ci îmi plac oamenii care ce spun şi fac”.
Vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman, care a fost şi şeful de campanie a candidatului USL Alba la Colegiul 1 Senat, Teodor Atanasiu a votat la o secţie din incinta Colegiului Naţional “Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia”. Acesta a precizat că a votat cu gândul unei schimbări în bine a Alba Iuliei şi a României
“Am votat cu gândul de schimbării Alba Iuliei în bine şi acela de a face o Românie puternică, o Românie adevărată” a declarat Florin Roman.
Dan Coriolan Simedru, candidatul USL pentru Senat pe colegiul Cugir-Zlatna, a votat în această duminică dimineaţa la Cugir, însoţit de primarul oraşului Adrian Teban.
“Am votat cu încredere şi cu un gând de mai bine pentru România. Am votat acasă, pentru că întodeauna, chiar dacă am domiciliul la Alba Iulia deocamdată, pentru mine Cugirul este acasă (…) Pe parcursul întregii zile de astăzi o să fiu pe teren, o să merg să vizitez secţiile de votare, o să văd dacă alegerile se desfăşoară în condiţii normale. Semnele sunt bune, văd că lumea vine la vot şi acest lucru este foarte bun. Îi invităm pe toţi alegătorii să vină la vot, nu discutăm despre ce şi cum să voteze, important este ca să îşi exercite dreptul de vot”, a declarat Dan Simedru la ieşirea din secţia de votare.
Candidatul Alianţei România Dreaptî pentru Colegiul nr. 1 Senat, Ştefan Bardan, a votat la duminică dimineaţa la ora 9:00 la secţia de vot amenajată în incinta şcolii din Miceşti. Dupa exprimarea votului, Ştefan Bardan a declarat: “Am votat pentru un Parlament şi un Guvern mai responsabile, de care concetăţenii mei şi toţi românii au atâta nevoie”.
Candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Apuseni – Teiuş, Ioan Dîrzu a votat la cea mai mare secţie de votare din Câmpeni, alături de primarul oraşului, Călin Andreş şi viceprimarul Mihail Trifa. După ce şi-a exercitat dreptul de vot, Ioan Dîrzu a declarat: „Am votat pentru ca zona Apuseni – Teiuş să fie mai bine reprezentată la Bucureşti, cu încredere că voi convinge Guvernul să direcţioneze fonduri în această zonă uitată de fosta guvernare. Am votat pentru schimbare, pentru ca românii să îşi recapete demnitatea şi încrederea în destinul lor, pentru ca speranţa să renască în sufletele românilor şi îi invit pe toţi locuitorii zonei ca, în ciuda vremii, să vină la vot pentru că doar votând putem oferi o altă şansă României. Noi ne hotărâm astăzi soarta şi trebuie să ne prezentăm la vot”.
Prefectul judeţului Alba Flaviu Cozuc a votat la o secţie din incinta Bazinului Oimpic. La ieşirea de la vot prefectul Flaviu Cozuc ne+a declarat “ Am venit la vot cu gânduri pentru vremuri mai bune cu speranţe de mai bine pentru toţi cetăţenii României. Din păcate speranţe pe care nu le mai au toţi având în vedere absenteismul la alegeri, bine acum este o situaţie specială cu aceste condiţii climaterice, dar păcat, mare păcat pentru că până la urmă la Revoluţie asta a fost unul din dreptturile pentru care au murit acei tineri şi vremurile bune parcă sunt tot mai îndepărtate” .
l Iulian Brok şi Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com