Poliţist – adjectiv pedelist la Ocna Mureş!

19 iunie 2012 15:040 comments

În oraşul Sodei, pedeliştii n-ar fi câştigat fără agresiuni, şantajuri, atacuri murdare, intimidări şi dacă nu s-ar fi bucurat de delăsarea poliţiştilor! Până la alegerile din 10 iunie, se pare că reprezentanţii PD-L, susţinuţi direct sau indirect de reprezentanţii locali ai Poliţiei Române, au încercat să inducă electoratului o stare de incertitudine sau de discreditare a candidaţilor USL în oraşul Ocna Mureş. Este posibil ca acestea să fi fost acţiuni premeditate şi coordonate de la nivel judeţean, de conducerea PDL Alba.
PNL Alba solicită demiterea comandantului Poliţiei din Ocna Mureş şi efectuarea unei anchete interne, pentru tragerea la răspundere a poliţiştilor care s-au aflat în serviciu în perioada 07/08 iunie 2012, 10/11 iunie 2012 si 11/12 iunie 2012.
În preziua alegerilor, în tot oraşul Ocna Mureş mai multe persoane au răspândit ”fluturaşi” prin care candidatul USL – indicat prin foto – declara că se retrage din cursa electorală, îndemnând cetăţenii să voteze contracandidatul reprezentat de PD-L. Această faptă intră în sfera contravenţionalului – cu trimitere către sfera infracţiunii.
Culmea este că în acest caz, deşi a fost solicitat în mod expres, comandantul Poliţiei din Ocna Mureş nu a întreprins nici o măsură. El a beneficiat de sprijinul nemijlocit al prof. Augustin Drăguţ – primar în exerciţiu în momentul respectiv şi candidat calomniat – în sensul că acesta i-a oferit poliţistului mai multe nume, dar comandantul poliţiei locale nu a întreprins nicio cercetare şi nu a dispus nicio măsură. Nici măcar cu caracter contravenţional.
Mai mult decât atât, şeful Poliţiei locale a tolerat prezenţa mai multor persoane în zilele de 08 şi 09 iunie 2012, care stăteau în faţa Primăriei Ocna Mureş şi care fie îndemnau cetăţenii să voteze candidatul PD-L, fie proferau injurii la adresa candidaţilor USL, sau a membrilor famililor acestora.
Interesant că în chiar ziua alegerilor comandantul Poliţiei din Ocna Mureş a părut să fie inexistent. Astfel, au fost mai multe incidente semnalate în jurul sectiilor de votare (membri PD-L sau familiile acestora, care îndemnau cetăţenii să voteze candidaţii PD-L ) fără a se lua împotriva lor nicio măsură.
Ca o încununare a neimplicării comandantului Poliţiei Ocna Mureş în păstrarea ordinii şi legalităţii procesului electoral, în noaptea de 11/12 iunie 2012, de la orele 20:00 până la orele 02:00, s-au petrecut fapte deosebit de grave. Astfel, un candidat al USL pentru funcţia de consilier local, căruia nu-i dăm numele din motive lesne de ghicit, a fost ameninţat cu moartea şi cu faptul că i se vor viola soţia şi fiica. Aceste ameninţări au fost proferate deschis de un grup de peste 25 de cetăţeni de etnie rromă din zona Colonia Mălinului (cartier Soda), aflaţi vizibil sub influenţa alcoolului. Victima acestei agresiuni a sunat atât la nr. unic de urgenţă, 112, cât şi la Poliţia Ocna Mureş, dar şi la IPJ Alba. Abia după multe insistenţe privind primejduirea vieţii şi a integrităţii acestei familii, precum şi după intervenţia avocatului familiei, Poliţia Ocna Mures a catadicsit să trimită o maşină în care se aflau doi agenţi. Împotriva agresorilor respectivi nu s-a dispus nicio măsură şi doar norocul, precum şi cantitatea mare de alcool ingerată de beligeranţi, l-au ajutat pe candidatul agresat să scape cu bine. Informaţii din partea unor poliţişti oneşti care doresc să-şi păstreze anonimatul, par să indice faptul că, în timpul acestor incidente nocturne, comandantul Poliţiei Ocna Mureş nu era de găsit, deoarece probabil se afla la ”Balta” de la Noşlac, sărbătorind alături de candidatul PD-L pentru Primăria Oraşului Ocna Mureş.
Considerăm că a venit momentul ca IPJ Alba să efectueze o anchetă riguroasă la Poliţia Ocna Mureş şi să ia măsuri legale împotriva unui şef al Poliţiei care se comportă în oraş ca un vechil pe feuda PDL!
Biroul de presă al PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com