Politrucii de azi te-au batjocorit fără ruşine!

22 martie 2011 00:030 comments

PNL Alba protestează vehement faţă de modul în care preşedintele Parlamentului ungar a vorbit, pe teritoriul României, de lucruri care încalcă Constituţia ţării noastre şi faţă de gesturile iraţionale ale unor inşi care au crezut că pot întina memoria eroilor noştri.
A spune acum, în 2011, într-o ţară parteneră din Uniunea Europeană, că statul ungar sprijină dorinţa de autonomie, iar ceea ce vrea Consiliul Naţional Secuiesc este “legal, corect şi modern”, deoarece este “viitorul naţiei şi porunca lui Dumnezeu”, nu poate fi decât o blasfemie! Este de neconceput pentru noi ca însuşi preşedintele Parlamentului Ungariei să susţină că dorinţa de autonomie este întemeiată şi că ea “corespunde voinţei Creatorului şi voinţei oamenilor”, iar maghiarii trebuie să aibă încredere în “succesul politicii naţionale”. Acestea sunt gesturi naţionaliste extreme. Potrivit legii fundamentale a ţării noastre, România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil. Este inacceptabilă absenţa unei poziţii oficiale a autorităţilor statului român şi a preşedintelui Băsescu pe tema declaraţiilor preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.
Constatăm cu groază că parlamentarii PD-L din Alba sunt muţi în faţa unor acte care amintesc de magia neagră, inadmisibile pentru o ţară civilizată. Unde ne aflăm în istorie, unde se încadrează indiferenţa lor în politica actuală, când trebuie să punem umărul la redresarea ţării, hărţuită de incompetenţă, trădare şi vânzare de patrie, de fals patriotism. De la senatorul pescar poate ne-am fi aşteptat, din partea deputatului transfug nu ne mai miră nimic, dar dacă nici măcar Dobra, sau Olar nu au luat atitudine împotriva terfelirii românismului, ar trebui să-i expulzăm din acest judeţ! Doar de dragul de a te menţine la guvernare, este posibil să uiţi că reprezinţi chiar poporul român, să te faci că nu auzi şi că nu vezi revanşardismul maghiar?!
PD-L ne dă o lecţie de cinism fără precedent. Ce mai aşteptăm? Să ne trezim cu că vin turcii, chinezii sau aborigenii să ne ceară „pământ şi apă”? Dorinţa politrucilor pedelişti din Alba – senatorii Pereş şi Dobra, deputaţii Olar şi chiar Negruţ – de a-i satisface pe maghiari să stea în actuala coaliţie nu poate fi pusă la îndoială, altfel ei s-ar retrage de la guvernare şi guvernul ar cădea. Ce copilărie politică! Unde-i demnitatea românească? Un literat albaiulian a pus degetul pe rană deunăzi: „Parlamentari de Alba, credeţi că e bine să continuaţi ruptura de popor, crezând că puterea e veşnică? Nimic mai periculos!”
Parlamentarii PD-L, inclusiv cei din Alba, susţinuţi de şefii lor de partid, Hava şi Dumitrel, au plecat bucuroşi după căderea moţiunii care l-a păstrat pe micul Boc în marea sa funcţie. Nu au mai stat să discute punctul de vedere al parlamentarilor liberali şi ai PSD, care au dorit să ia poziţie publică faţă de gesturile revanşarde ale maghiarilor avizi de Putere. În frunte cu şeful statului, pedeliştii dau dovadă de o poziţie nefirească şi inacceptabilă de subordonare faţă de oricine face şi spune ce vrea în ţara asta, cu condiţia să nu le clatine scaunele. Este ca şi cum, ei cu mâna lor l-ar fi spânzurat pe Iancu Avram. Vai de viaţa moţilor încăpuţi pe mâna unor astfel de inşi! Vai de noi, cei care le ascultăm balivernele, şoptite perfid de Băsescu, Hava şi Dumitrel.
Noi, în PNL Alba – subsemnatul, Călin Potor, şi preşedintele organizaţiei judeţene Teodor Atanasiu – considerăm că orice partid politic care tolerează un astfel de comportament, sau care instigă la lucruri care aduc atingere integrităţii naţionale teritoriale ale României se situează în afara Constituţiei. Delegaţia Permanentă a PNL a mandat Biroul Politic Central al partidului să adopte un document de poziţie pe care îl va pune şi în discuţia Uniunii Social Liberale. Noi aducem omagiul nostru marelui nostru erou, Avram Iancu, şi vom face tot ce ne stă în putere să împiedicăm ca gesturile naţionaliste să ne învrăjbească viaţa. De Olar, Hava, Pereş, Dumitrel, Dobra, Băsescu şi Boc se va ocupa Istoria!

Teodor Atanasiu, preşedinte PNL Alba/ Deputat PNL Alba
Călin Potor, Deputat PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com