Ponta pasează numirea noilor procurori şefi viitorului ministru al Justiţiei

2 aprilie 2013 15:223 comments

ponta siteSchimbare de macaz din nou în numirea procurorilor şefi de la Parchete(DNA şi Parchetul General). După ce în această dimineaţă a apărut informaţia că Ponta a nominalizat-o la şefia DNA pe Laura Kovesi, care nu este pe placul liberalilor, premierul a anunţat, după întâlnirea cu secţia de procurori a CSM, că nu s-a vorbit despre nominalizări la şefia Parchetelor, ci s-a stabilit că va fi numit un nou ministru al Justiţiei care să meargă pe o procedură “de selecţie a viitorilor procurori şefi cu toate etapele”.
“Nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici la CSM, nici cu altă ocazie, chiar dacă pentru dvs sunt iportante numele. Nu am făcut asemenea nominalizări, am discutat despre procedură: dacă mergem pe cea prevăzută de lege – propunerea procurorilor şefi făcută premier, cu aviz de la CSM şi numire de către preşedinte – sau pe procedura discutată şi cu ministrul Pivniceru şi Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia secţiei de procurori e de a merge pe o procedură de selecţie cu toate etapele. Am luat act, am spus că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne inţelegem asupra procedurii de urmat”, a explicat Ponta.
El a adăugat că vor participa la selecţie toţi cei care vor să se înscrie. “Nu ştiu când vom avea o nominalizare, probabil voi numi un nou minsitru al Justiţiei”, a punctat Ponta.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com