Ponta: Se va renegocia protocolul USL

20 mai 2013 14:461 comment

pontaVremuri tulburi se anunţă în cadrul Uniunii Sociale Liberale. După scandalul cu Victor Roşca Stănescu, premierul Victor Ponta a declarat, luni, că protocolul USL a fi renegociat. El a subliniat că nu s-a pus problema ruperii protocolului.”Nu s-a pus problema ruperii protocolului nicio secundă. S-a pus problema că în mod evident va trebui să facem o echipă de negociere şi să discutăm protocolul, să îl updatăm. Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare. Cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscutăm protocolul”, a spus Ponta.
Copreşedintele USL a ţinut să precizeze că neînţelegeri au apărut doar cu PNL, “cu PC şi UNPR nefiind probleme până în acest moment”.
Totodată, Ponta a specificat că nimeni din partidul pe care îl conduce nu va răspunde la acuzaţii, în cazul în care acestea vor apărea, pentru a nu acutiza situaţia. “Noi suntem foarte solidari”, a specificat şeful social-democraţilor.
Anterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că PNL trebuie în perioada următoare să probeze prin fapte că e solidar cu PSD la guvernare, el arătând că decizia liberalilor de a fi solidari cu PSD trebuie să fie una sinceră, având în vedere că protocoul USL nu s-a respectat, fiind suspendat.
“Am primit garanţii, dar trebuie puse şi în practică, pentru că aveam scris şi până acum în acord că nu se întâmplă, şi uite s-a întâmplat şi nu a păţit nimeni nimic. Deci importante sunt faptele de acum încolo, nu declaraţiile. Noi mergem mai departe, dar până nu se restabileşte acel protocol înseamnă că, practic, cum să spun, e suspendat, nu?”, a declarat Ponta.
Întrebat ce garanţii cere de la PNL, Ponta a răspuns: “Un angajament oficial, dar nu… noi avem şi acuma scris, la articolul 1.1.4. că nu se admit atacurile şi că se aplică sancţiuni, ori nu s-a aplicat. Deci înseamnă că acordul nu s-a aplicat. Nu ştiu ce garanţii, că şi scris, şi vorbit… Până acum a funcţionat. Cred că e vorba aici de fapt de o decizie reală şi sinceră a colegilor de la PNL de a fi solidari, de a merge mai departe cu noi”.
Ponta a spus că PNL trebuie să probeze prin fapte că e solidar cu PSD şi a arătat că excluderea lui Stănescu din PNL nu constituie o garanţie pentru PSD.
sursa foto: www.evz.ro

1 Comment

  • Mai sa fie dupa cum arata poza ponta ramane si crin pleaca bine ar fi sa plece amundoi asa in tandem cum au venit si mai rau ne-au saracit

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com